SMVbarometer

Coronakrisen har ramt mange små og mellemstore virksomheder hårdt, og der er behov for, at virksomhederne sikres så gode vilkår i landets kommuner som muligt. Derfor måler vi kommunernes erhvervsvilkår på 26 forskellige parametre. Vi kalder det SMVbarometeret. Se nedenfor hvilke kommuner, der er bedst eller værst at drive virksomhed i.

Danmarks mest SMV-venlige kommune

Hvilken kommune har de bedste erhvervsvilkår for små og mellemstore virksomheder? På Danmarks-kortet kan du se, hvordan netop din kommune placerer sig i forhold til de øvrige kommuner. Du kan se en liste med alle kommunerne ved at klikke på "Tabel".

Danmarkskort

Tabel

Topscorerne inden for hver kategori:

Kommunerne spiller en nøglerolle, når det kommer til at sikre gode rammevilkår til at drive virksomhed lokalt. Samtidigt er det virksomhederne, som er grundlaget for den kommunale økonomi. I det lys mener vi, at debatten om erhvervsvilkår får alt for lidt opmærksomhed.

Små og mellemstore virksomheder udgør 99 pct. af alle landets virksomheder. Det er her væksten kommer fra og hvor jobbene skabes. Vi håber derfor, at vores SMVbarometer kan bidrage til en debat om, hvordan man lokalt kan sikre de bedst mulige vækstvilkår i den enkelte kommune.

Der er mange ting, man som lokalpolitiker kan gøre for at sikre bedre erhvervsvilkår. Man kan f.eks. sikre god infrastruktur, lave skatter og kort sagsbehandlingstid. Du kan læse vores overordnede anbefalinger til de erhvervspolitiske fokusområder her.

Hvor SMV-venlig er din kommune?

Du kan se, hvordan netop din kommune placerer sig på de seks hovedtemaer og på hvert af de underliggende 26 parametre ved at vælge din kommune i drop-down menuen.

Få en detaljeret oversigt over din kommunens resultater her

Detaljeret oversigt

Om undersøgelsen

Undersøgelsen tager udgangspunkt i 26 forskellige parametre for grundlæggende erhvervsvilkår, som er udvalgt af vores medlemsvirksomheder. 16 af disse er baseret på statistikker fra officielle kilder eller andre dataudbydere mens 10 af parametrene er baseret på virksomhedernes egne vurderinger. 

SMVdanmark har til undersøgelsen fået svar fra 2.456 virksomheder. Vi har spurgt virksomhederne, hvordan de vurderer rammevilkårene i kommunen og hvordan de mener at disse rammevilkår bør vægtes i forhold til hinanden. 

Bemærk at 7 kommuner er frasorteret undersøgelsen grundet for få besvarelser. Tre parametre optræder ikke for alle kommuner pga. manglende data.

Læs mere om undersøgelsen i vores metodenotat.