SMVbarometer

I SMVdanmark ønsker vi, at små og mellemstore virksomheder skal have så gode vilkår i landets kom-muner som muligt. Derfor måler vi kommunernes erhvervsvilkår på 26 forskellige parametre. Vi kalder det SMVbarometeret. Se nedenfor hvilke kommuner der er bedst eller værst at etablere og drive virksomhed i.

Danmarks bedste erhvervsvilkår

Hvilken kommune har de bedste erhvervsvilkår for små og mellemstore virksomheder? På Danmarks-kortet kan du se, hvordan netop din kommune placerer sig i forhold til de øvrige kommuner.

Danmarkskort

Tabel

Topscorerne inden for hver kategori:

Kommunerne har et stort ansvar for at sikre gode vilkår til at stifte og drive virksomhed lokalt. Det er virksomhederne, der er grundlaget for den kommunale økonomi. Alligevel får debatten om erhvervsvilkår alt for lidt opmærksomhed.

Små og mellemstore virksomheder udgør 99 pct. af alle landets virksomheder. Det er her væksten kommer fra og hvor langt størstedelen af kommunens arbejdspladser findes. Vi håber derfor, at vores SMVbarometer kan bidrage til en debat om, hvordan man lokalt kan sikre de bedst mulige vækstvilkår i den enkelte kommune.

Der er mange ting, man som lokalpolitiker kan gøre for at sikre bedre erhvervsvilkår. Man kan f.eks. sikre lave skatter, god infrastruktur og kort sagsbehandlingstid. Du kan læse vores overordnede anbefalinger til de erhvervspolitiske fokusområder her:

Hvor SMV-venlig er din kommune?

Du kan se, hvordan netop din kommune placerer sig på de seks hovedtemaer og på hvert af de underliggende 26 parametre ved at vælge din kommune i drop-down menuen.

Få en detaljeret oversigt over din kommunens resultater her

Tabel

Om undersøgelsen

Undersøgelsen tager udgangspunkt i 24 forskellige parametre for grundlæggende erhvervsvilkår, som kommuner har mulighed for at påvirke. 16 af disse er baseret på statistikker fra officielle kilder eller andre dataudbydere mens 10 af parametrene er baseret på virksomhedernes egen vurdering.  

SMVdanmark har til undersøgelsen spurgt 2.406 virksomheder om, hvad der er vigtigt for dem for at stifte og drive virksomhed lokalt samt deres egen vurdering af vilkårene i deres kommune. I undersøgelsen vægtes kommunernes relative placering inden for hver parameter sammen til en samlet placering. Vægtene til sammenvejningen er baseret på de lokale virksomheders prioriteringer.  

Bemærk at 12 kommuner er frasorteret undersøgelsen grundet for få besvarelser. Enkelte parametre optræder ikke for alle kommuner pga. manglende data. 

Læs mere om undersøgelsen i vores metodenotat.