Ægte SMV-virksomhed i spidsen for ny regeringssatsning

Dorte Zacho Martinsen, CEO hos BM Silo sidder ved bordenden for SMV:Boardet og skal understøtte regeringens arbejde med at gøre SMV’er mere digitale.

Et nyt panel skal hjælpe små og mellemstore virksomheder med at blive mere digitale. Formand for SMV:Boardet bliver Dorte Zacho Martinsen, CEO hos BM Silo i Holstebro og bestyrelsesmedlem i Arbejdsgiverforeningen KA, som er en del af SMVdanmark.

”Jeg ser rigtig meget frem til at stå i spidsen for SMV:Boardets arbejde. Jeg er sikker på, at vi kan få nogle gode drøftelser om fremme af digitalisering i de små og mellemstore virksomheder. Digitalisering af små og mellemstore virksomheder er et af de områder, som jeg brænder for, og hvor jeg ser nogle gode muligheder for, at vi kan gøre det endnu bedre i Danmark”, siger Dorte Zacho Martinsen. Hun er bestyrelsesmedlem i Arbejdsgiverforeningen KA, som er en af SMVdanmarks i alt knapt 80 medlemsorganisationer.

Regeringen nedsætter SMV:Boardet om en del af strategien for Danmarks digitale vækst. SMV:Board bliver et rådgiverpanel, der skal bidrage til at fremme digital omstilling og e-handel i små og mellemstore virksomheder.

Boardet bygger videre på Erhvervspartnerskabet for Avanceret Produktion, hvor SMVdanmark har repræsenteret Danmarks små og mellemstore virksomheder. Fremover skal SMV:Boardet stå i spidsen for initiativet SMV:Digital og vil bestå af virksomhedsrepræsentanter, eksperter og organisationer, der alle har erfaring med eller viden om digital omstilling eller e-handel.

De små og mellemstore virksomheder repræsenteres desuden af chefkonsulent i SMVdanmark, Henrik Lilja.

 

Flere SMV'er skal blive mere digitale

SMV:Boardet skal bidrage til at understøtte regeringens arbejde med at få flere små og mellemstore virksomheder i at blive mere digitale. Der kan eksempelvis være store gevinster at hente ved at digitalisere manuelle og papirbaserede opgaver eller ved at udnytte de digitale online handelsplatforme bedre

Formand for SMV:Boardet, Dorte Zacho Martinsen er CEO hos BM Silo i Holstebro og har selv stået i spidsen for en gennemgående digitalisering af sin virksomhed på ca. 40 ansatte. Dermed kan hun bl.a. løfte egne konkrete erfaringer ind i SMV:Boardet.

”Jeg ser meget frem til SMV:Boardets arbejde og glæder mig over, at vi har fået sammensat et råd med bred erfaring og stor viden om digitalisering og e-handel. Digitale løsninger kan betyde virkelig meget for virksomhedernes bundlinje og produktivitet, og jeg håber, de kan blive hjulpet med dette initiativ”, siger Erhvervsminister Rasmus Jarlov.

 

SMV:Boardet vil bestå af i alt 13 medlemmer:

 •     Dorte Zacho Martinsen, CEO, BM Silo (formand)
 •     Henrik Lilja, chefkonsulent, SMVdanmark
 •     Brian Gottorp Jeppesen, CEO, Mjølner Informatics
 •     Annette Estø, CEO, Fleye
 •     Christian Hincheldey, CEO, A.C.Perchs Thehandel
 •     Jan Damsgaard, institutleder og professor, CBS
 •     Mette Neville, professor og centerleder, Århus Universitet
 •     Henrik Aarestrup, chef for det digitale område, Dansk Metal
 •     Janus Sandsgaard, fagchef for it og digitalisering, Dansk Erhverv
 •     Annette Falberg, branchedirektør DI Handel, Dansk Industri
 •     Lars Fremerey, udviklingschef for public affairs, GTS-foreningen
 •     Marianne Thellersen, Senior Vice President Innovation & Entrepreneurship DTU, IDA
 •     Morten Andersen Linnet, forsknings- og innovationspolitisk chef, Landbrug og Fødevarer

SMV:Boardet mødes første gang i begyndelsen af december.

 

Kontakt

Dorte Zacho Martinsen kan kontaktes gennem kommunikationschef i Arbejdsgiverforeningen KA, Søren Ploug Lilmoes på 26 422 648.

Chefkonsulent Henrik Lilja, telefon 60 88 89 64

Kommunikationschef Frederik Faurby, telefon 51 344 377

 

Download foto af Dorte Zacho Martinsen i printkvalitet