Finanslov: Enkelte pletskud men lovlig mange vildfarne kugler

  • Alle typer
  • {{filter.name}} ({{filter.count}})

Der blev ikke fundet nogle resultater

Statens husholdningsbudget for 2019 er en tynd kop te set fra de små og mellemstore virksomheders, SMV’ernes, synsvinkel. Det er budskabet fra SMVdanmark, som repræsenterer 18.000 SMV’er.

”Manglen på faglærte er en alvorlig trussel mod vores vækst og konkurrenceene. Derfor så vi gerne, at parterne bag finanslovsaftalen havde taget livtag med et af de allermest alvorlige problemer, Danmark står over for. Det er glædeligt, at vores erhvervsuddannelser i efteråret slap for omprioriteringsbidraget, og at der blev afsat midler til overgangen mellem folkeskole og erhvervsuddannelser. Men at løfte kvaliteten markant og uddanne flere dygtige faglærte kræver store investeringer fast i mange frem, og det stod højt på virksomhedernes ønskeseddel til regeringen”, siger Jakob Brandt, vicedirektør i SMVdanmark.

 

Afskaffer udskældt administrationsgebyr

Det er knapt ti år siden, man trods advarsler fra bl.a. SMVdanmark - dengang Håndværksrådet - og indførte et administrationsgebyr for erhvervsaffald. Nu fjernes administrationsgebyret, og det er en meget velkommen normalisering, mener SMVdanmark.

”Fjernelsen af administrationsgebyret er et lille pletskud og en mærkbar forbedring for særligt SMV’er. På samme måde rammer aftalen målskiven med de ekstra ressourcer til kampen mod administrativt bøvl. Aftalen er dog samlet set præget af, at regeringen og DF især har sigtet mod de meget vælgernære emner og ikke på at sikre, at SMV’ere kan udvikle sig, skabe nye private job og tage flere lærlinge”, siger Jakob Brandt.

 

Kontakt

Vicedirektør Jakob Brandt, telefon 24 25 27 27

Kommunikationschef Frederik Faurby, telefon 51 344 377

 

Læs mere:

Se regeringen og Dansk Folkepartis aftale om finansloven for 2019 på Finansministeriets hjemmeside.

Menu

Undermenu

Gårsdagens finanslovsaftale går ikke hele vejen for at sikre Danmarks vækst og konkurrenceevne. På enkelte punkter rammer aftalen dog midt i målskiven.