Kontant betaling giver SMV'er bøvl

  • Alle typer
  • {{filter.name}} ({{filter.count}})

Der blev ikke fundet nogle resultater

Betalingsrådets nye omkostningsanalyse viser, at prisen for betalinger er halveret over de seneste 7 år. Selve prisen for betalinger mellem husholdninger og virksomheder udgjorde 1 pct. af BNP i 2009 og kun 0,5 pct. af BNP i 2016. Blandt andet koster det kun 2,4 kr. pr. dankortbetaling, som den laveste omkostning.

”Det er glædeligt, at prisen for betalinger er faldende, hvilket illustrerer den effektivitetsgevinst, som vi nu kan høste af udviklingen i betalingsinfrastrukturen over de seneste 7 år”, siger Jakob Brandt vicedirektør i SMVdanmark.

Analysen viser også, at prisen per kontantbetaling var 4,5 kr. i 2016, hvilket er blevet markant billigere i forhold til 2009.

 

Hver fjerde har problemer med kontanter

SMVdanmarks egen undersøgelse fra slutningen af 2017 tegner dog et mindre lyserødt billede. Blandt de kontantmodtagende virksomheder er det hele 25 pct., som oplever bøvl og ekstra omkostninger ved at håndtere kontaktbetaling.

”Det giver udfordringer for virksomhederne at tage imod kontanter, og derfor vil ikke alle virksomheder kunne nikke genkendende til, at prisen for kontantbetaling er faldet. Selvom udgifter for håndtering af kontanter er høj for virksomheden, så er det svært at undgå denne udgift, da mange virksomheder er forpligtet til fortsat at tage imod kontanter’, siger Jakob Brandt.

Eksempelvis kan nærmeste bankfilial med mulighed for at aflevere kontanter ligge mange kilometer væk¸ ligesom mange banker i dag kun tager imod sedler og ikke mindst kræver høje gebyr for kontanthåndteringen.

SMVdanmarks cheføkonom Lars Magnus Christensen er de små og mellemstore virksomheders repræsentant i den arbejdsgruppe i Betalingsrådet, der i dag har offentliggjort sin omkostningsanalyse.

 

Læs Nationalbankens omtale af analysen.

Læs mere om Betalingsrådet, hvor SMVdanmark er de små og mellemstore virksomheders repræsentant.

 

Kontakt

Vicedirektør Jakob Brandt, telefon 24 25 27 27.

Cheføkonom Lars Magnus Christensen, telefon 41 27 28 38

Kommunikationschef Frederik Faurby, telefon 51 34 43 77

 

Fakta: Sådan modtager medlemsvirksomhederne betaling

I SMVdanmarks egen betalingsundersøgelse undersøgelse fra november 2017 svarede virksomhederne på, hvordan de modtager betaling fra deres kunder.

Hvilke måder tager du mod betaling fra kunder?

Bankoverførsel

93%

Kontanter

45%

Dankort

35%

Mobilepay

31%

Visakort

28%

Mastercard (eller lignende kreditkort)

19%

 

Menu

Undermenu

En ny analyse fra Betalingsrådet viser, at prisen på en betaling er halveret på 7 år. SMVdanmarks virksomheder mener dog, at det er både dyrt og bøvlet at modtage kontanter.