Regeringens 2030-plan er uambitiøs og mangler løsningskatalog

SMVdanmark efterlyser konkret handling fra regeringen for at løse det akutte problem med mangel på arbejdskraft i de private virksomheder og kritiserer, at der er lagt op til vækst i den offentlige sektor.

Regeringen har netop præsenteret sin 2030-plan for dansk økonomi. Den bliver mødt med kritik og skuffelse i SMVdanmark, der organiserer 18.000 små og mellemstore virksomheder. 

“Regeringens 2030-plan er uambitiøs og et konkretløsningskatalog for, hvordan vi skaffer flere hænder, glimrer ved sit fravær. Hvis planen var et speciale på universitet, var regeringen dumpet, for den har ganske vist en korrekt problemformulering, men ingen plan for, hvordan man gør noget ved det.Der er behov for et grundigt reformarbejde, der skal skaffe flere hænder her og nu,” siger Jakob Brandt, adm. direktør i SMVdanmark. 

Han kritiserer også den årlige vækst i det offentlige forbrug på 0,8 pct., der bliver lagt op til. 

“Inflationen og energikrisen tvinger befolkningen til at holde igen. Her havde det været langt mere klogt og anstændigt, hvis man havde udvist samme mådehold i en af verdens største offentlige sektorer frem for at lægge op til en markant udgiftsvækst i det offentlige. I stedet lader man de offentlige virksomheder støvsuge et i forvejen udmarvet arbejdsmarked. Mange mindre virksomheder, som trods alt står for at skabe vækst og velstand i dette land, står til at tabe kampen om arbejdskraft.Det er ikke gennemtænkt,” siger Jakob Brandt.

David Elmer

Kommunikationschef

mobil 53855370 Læs mere om David Elmer

Jakob Brandt

Adm. direktør

mobil +45 24 25 27 27 tlf +45 32 63 03 04 Læs mere om Jakob Brandt

Gratis webinarer til alle - og kontante fordele til medlemmer:

Gratis webinarer - tilmeld dig nu

Gratis webinarer - tilmeld dig nu

Få ny inspiration og viden. SMVdanmark præsenterer en række gratis webinarer - leveret direkte til d..

Spar 50% på dine eksportdokumenter

Spar 50% på dine eksportdokumenter

Som medlem af SMVdanmark sparer du 50% på prisen på dit carnet!

Tilbud & rabatter

Tilbud & rabatter

Som medlem af SMVdanmark har du adgang til en lang række fordele og rabatter. Klik dig ind på fordel..