Øg din digitale sikkerhed

Her er fem konkrete råd fra SMVdanmark, til hvordan du øger din digitale sikkerhed.

  1. Undgå at åbne mistænkelige e-mails
    Først og fremmest skal du sørge for ikke selv at invitere hackeren indenfor. Det kan lyde banalt, men det hyppigste angreb foregår faktisk via en forholdsvis uskyldig mail i din indbakke. Derfor bør du aldrig klikke på vedhæftede filer og links du ikke kender.
     
  2. Del aldrig dine kodeord
    Brug stærke kodeord og undgå at genbruge det samme kodeord. På den måde mindsker du risikoen for hackerangreb og hvis uheldet først er ude, mindsker du risikoen for, at alle systemer bliver lagt ned.
     
  3. Opdater systemer så ofte som muligt
    Husk at sørge for at opdatere al virksomhedens software så ofte som muligt. Hackere udnytter huller i gammelt software, hvorfor opdateringer mindsker sandsynligheden for hackerangreb.
     
  4. Backup
    Husk altid at have backup af virksomhedens data. På den måde sikrer du, at virksomhedens ikke kan blive afpresset, hvis uheldet skulle være ude og hackerne får adgang. Nogle gange kan det være en fordel også at have en fysisk backup, da hackerne også kan tvinge sig adgang til skyen.
     
  5. Krypterede mails
    Hvis din virksomhed arbejder med persondata eller andre sårbare data, bør dine mailkorrespondancer være krypterede. På den måde sikrer du også, at din virksomhed overholder GDPR reglerne.

 

Jo større osten er desto flere huller

Hvorfor er der så stor fokus på virksomhedernes it-sikkerhed i Danmark? Svaret er enkelt. Danmark er det mest digitale land i EU ifølge indekset for digital økonomi og samfund (DESI), som opgøres af Europa Kommissionen. Det skyldes ikke mindst SMV’ernes høje digitaliseringsgrad, som også er den højeste i EU. Danske SMV’er, vinder blandt andet guldmedalje i EU i følgende discipliner: Udbredelsen af anvendelsen af kunstig intelligens, E-handel og informationsdeling. 

Det sker ikke for mig

”Det sker ikke mig” eller ”Jeg har ikke noget interessant de kan hacke”. Det er alt for ofte virksomhederne opfattelse af risikoen for et hackerangreb. Ikke desto mindre viste en analyse fra PWC i 2020, at 58 pct. af virksomhederne havde været udsat for mindst en sikkerhedshændelse i løbet af året og denne tendens af stigende. I SMVdanmark har vi i analysen om digital sikkerhed udregnet, at hver sjette virksomhed ikke har krypteret indholdet på deres hjemmeside via et SSL-certifikat. 

Undersøg om der er styr på cybersikkerheden i din virksomhed. Tag testen her.

Bliv D-mærket og tydeliggør, at din virksomheder udviser digital ansvarlighed. Det giver både forretningsværdi til virksomheden, tryghed til forbrugerne og skaber et stærkere digitalt Danmark. 

Bliv klogere på både cybersikkerhed og cybertruslen - og mød den etiske hacker!

Mandag den 28. februar kl. 15.00-18.30 på Hotel Crowne Plaza i København

SMVdanmark og Tryg inviterer til seminar om cybersikkerhed, hvor du får indblik i, hvordan hackerne arbejder, og hører om, hvordan vi kan løse problemet politisk og i praksis.

Hør hvordan hackeren arbejder, bliv opdateret på IT-sikkerhed for virksomheder og find ud af hvad DU kan gøre.

Du kan stadig nå at tilmelde dig!

Se tidligere webinarer og få masser af kontante fordele som medlem af SMVdanmark:

Se eller gense tidligere afholdte SMVdanmark-webinarer

Se eller gense tidligere afholdte SMVdanmark-webinarer

Vil du have gode råd om stresshåndtering? Og fik du set webinaret om betalingsløsninger eller det om..

Spar 50% på dine eksportdokumenter

Spar 50% på dine eksportdokumenter

Som medlem af SMVdanmark sparer du 50% på prisen på dit carnet!

Tilbud & rabatter

Tilbud & rabatter

Som medlem af SMVdanmark har du adgang til en lang række fordele og rabatter. Klik dig ind på fordel..