Sikkerdigital.dk skal styrke virksomheders IT-sikkerhed

SMVdanmark en af partnerne bag den nye hjemmeside sikkerdigital.dk, som skal hjælpe særligt små og mellemstore virksomheder med at sikre sig mod digitale angreb.

Digital afpresning, virus, hacking, økonomisk kriminalitet, cyberspionage – de digitale trusler er mange. Den nye offentlige informationsportal sikkerdigital.dk skal være med til at øge danskernes viden om, hvordan de bedst beskytter sig mod digitale farer

 

Danmark er et af verdens mest digitaliserede lande, og de it-kriminelles metoder og evner til at udnytte ny teknologi udvikler sig hele tiden. Det stiller store krav til en mere sikker digital adfærd hos den enkelte virksomhed, og særligt små og mellemstore virksomheder er sårbare. Derfor SMVdanmark en af partnerne bag sikkerdigital.dk.

 

To ud af fem SMV'er er dårligt beskyttede

SikkerDigital skal hjælpe virksomheder med at øge den digitale sikkerhed. Der er et udpræget behov for at øge fokus på den digitale sikkerhed, for blandt andet har hele 39 procent af danske SMV’er ikke det rette match mellem risikoprofil og IT-sikkerhedsniveau.

Det øger deres sårbarhed for IT-sikkerhedsbrud, og tæt ved 1 ud af 4 danske SMV’er har ikke implementeret de mest essentielle IT-sikkerhedstiltag (systematisk og løbende opdatering af software/styresystemer og dokumenterede og gennemtestede backup-procedurer).

 

”Det er positivt, at hjemmesiden SikkerDigital nu er gået i luften, når undersøgelser viser, at der er behov for at øge sikkerheden digitalt for de små og mellemstore virksomheder. Et behov som kun bliver større af den stigende digitalisering,” siger Lars Magnus Christensen, cheføkonom i SMVdanmark.

 

Tab af data kan lamme en virksomhed

Erhvervsstyrelsens ny analyse af SMV'ernes digitale sikkerhed viser, at der er behov for at øge IT-sikkerheden i de små og mellemstore virksomheder. Analysen viser også, at 16 procent af danske SMV’er potentielt kan miste deres forretningsgrundlag, hvis forretningskritiske eller andre følsomme data lækkes.

 

”Konsekvenser ved datalæk kan være fatalt for en virksomhed, og mange virksomheder er nok ikke opmærksomme på, hvor sårbare de reelt er. Derfor er det godt at SikkerDigital kan øge opmærksomheden på de svage punkter,” siger Lars Magnus Christensen.

 

SMVdanmark sidder blandt andet med i Erhvervspartnerskabet for øget IT-sikkerhed, som er medafsender på hjemmesiden SikkerDigital.

 

Vil du vide mere?

Kontakt cheføkonom Lars Magnus Christensen på telefon 41 27 28 38

 

Læs mere på hjemmesiden sikkerdigital.dk

Læs om SMVdanmarks arbejde for digitalisering af SMV'er.