Video: Der kom turbo på kisterne

Fuglebjerg Kistefabrik fik 100.000 kr. i tilskud til at finde nye muligheder for automatisering. Du kan også søge op til 150.000 kr. til at styrke din virksomheds digitalisering og automatisering.

Kan de samme hænder producere endnu mere? Det spørgsmål stillede Hanne Elsner, direktør i Fuglebjerg Kistefabrik, sig selv, da hun ansøgte om tilskud til at øge automatiseringen i hendes virksomhed.

Fuglebjerg Kistefabrik fremstiller danskproducerede ligkister. Virksomheden ligger i Slagelse og har 17 medarbejdere. I juni 2017 fik virksomheden 100.000 kr. i tilskud fra Erhvervspartnerskabet for Avanceret Produktion til at få gennemanalyseret sin virksomhed og markedet.

”Da vi ansøgte om tilskud, kørte vi på alle cylindere, så vi troede ikke, vi kunne udvide produktionen yderligere. Det var derfor en stor øjenåbner for os, da vi fandt ud af, at vi måske godt kunne sælge endnu flere kister ved hjælp af robotter,” siger direktør Hanne Elsner. Hun har været direktør for Fuglebjerg Kistefabrik i 15 år.

KUNNE DU TÆNKE DIG 150.000 KR. I TILSKUD?

Har du en produktionsvirksomhed, og kunne du godt tænke dig at sætte skub i din virksomheds vækst gennem digitalisering eller automatisering? Så kan du søge op til 150.000 kr. i tilskud hos Erhvervspartnerskabet for Avanceret Produktion.

 

Næste ansøgningsfrist er allerede den 12. januar 2018!

Læs mere om ordningen her

Flere hjemmeproducerede dele

De fleste dele til kisterne bliver produceret på Fuglebjerg Kistefabrik, men det er Hanne Elsners drøm selv at udarbejde endnu flere komponenter i virksomheden.

”Vi vil rigtig gerne selv producere de kors og træhjerter, vi i dag får lavet af andre, og så få en robot til at slibe og male dem. Ved at få delene produceret inden for vores egne vægge, så har vi dem ved hånden, når vi skal bruge dem,” forklarer Hanne Elsner.

 

Automatisk produktion giver flere arbejdspladser

Store dele af produktionen på Fuglebjerg Kistefabrik var allerede automatiseret, da virksomheden begyndte på projektet. Direktør Hanne Elsner forventer, at den øgede automatisering vil give virksomheden en endnu større konkurrencefordel.

”Vi kommer IKKE til at fyre medarbejdere – tværtimod. Hvis vi vil øge produktionen, vil det give flere arbejdspladser – også selvom der kommer en robotarm ind hist og pist,” siger Hanne Elsner.

Hendes mål for virksomheden er at producere 20 pct. flere kister de kommende fem år og udvide til flere europæiske markeder.

”At have en rådgiver ind over har helt klart været et plus, for man får set på sin virksomhed på en helt anden måde. Det har været en gave at deltage i det her projekt, ” siger Hanne Elsner, som vil anbefale andre små og mellemstore virksomheder til at deltage i projektet.

 

Vil du vide mere?

Erhvervspartnerskabet for Avanceret Produktion er ændret til SMV:Digital, læs mere om dine tilskudsmuligheder på smvdigital.dk 

 

Video af andre cases

Her kan du se og høre, hvad andre virksomheder har søgt tilskud til.

’Videoen om Lyngsøe: Vi indtastede samme data ni gange’

’Videoen om Buus Anlægsgartner: Nu faktureres alle timer’

 

Kontakt

Vil du vide mere om Erhvervspartnerskabet for Avanceret Produktion, så kontakt Henrik Lilja på lilja@SMVdanmark.dk eller 60 88 89 64.