Video: Vi indtastede samme data ni gange

Lyngsøe fik tilskud fra Erhvervspartnerskabet til at se på virksomhedens digitale arbejdsgange. Du kan også søge op til 150.000 kr. til at styrke din virksomheds digitalisering og automatisering.

Hvordan ville du bruge 100.000 kr. i din virksomhed? Hos Lyngsøe valgte man at få et overblik over virksomhedens administrative, digitale systemer.

Lyngsøe producerer carporte, cykeloverdækninger og redskabsrum. Virksomheden ligger i Hinnerup ved Aarhus og har 20 ansatte. I 2016 fik de 100.000 kr. fra Erhvervspartnerskabet for Avanceret Produktion til at afdække virksomhedens digitale behov og muligheder.

”Vi var godt klar over, at vores systemer var ved at være utilstrækkelige. Vi startede med vores første excel-ark for 15 år siden, og så har det ellers udviklet sig derudaf. Så da konsulenten fra Væksthus Midtjylland fortalte, at vi kunne få hjælp til at udarbejde et roadmap over vores digitale systemer, sprang vi til,” siger direktør og ejerleder Jesper Poulsen.

En konsulent fra Væksthus Midtjylland fortalte Jesper Poulsen om muligheden for at søge op til 150.000 kr. i støtte fra Erhvervspartnerskabet til at styrke virksomhedens digitalisering.

”Det var dejligt med et økonomisk tilskud, og det var en kæmpe hjælp at få bistand til at finde de rigtige konsulenter, der kunne løfte opgaven for os. Vi kunne godt tænke os en samlet digital platform, hvor systemerne talte sammen, men vi vidste ikke, om det var muligt,” siger Jesper Poulsen.

KUNNE DU TÆNKE DIG 150.000 KR. I TILSKUD?

Har du en produktionsvirksomhed, og kunne du godt tænke dig at sætte skub i din virksomheds vækst gennem digitalisering eller automatisering? Så kan du søge op til 150.000 kr. i tilskud hos Erhvervspartnerskabet for Avanceret Produktion.

Næste ansøgningsfrist er allerede den 12. januar 2018!

Læs mere om ordningen her

Konsulenten opdagede de dobbelte indtastninger

I projektet fandt konsulenten frem til, at man i Lyngsøe indtastede de samme kundeinformationer op til flere gange.

”Jeg var godt klar over, at vi nogle gange indtastede de samme informationer flere gange, måske tre-fire gange, men jeg var overrasket over, at vi også var helt oppe på NI gange. Det er altså for meget, der kan vi bruge tiden bedre på noget andet,” siger Jesper Poulsen.

 

Vigtigt at have tillid til konsulenten

Lyngsøes direktør og ejerleder Jesper Poulsen anbefaler andre virksomheder, der ønsker at søge tilskud til en digitaliseringsproces, at de forinden gør sig nogle vigtige overvejelser.

”Som virksomhed skal man være villig til at involvere store dele af organisationen. Man skal være klar til at løfte sløret for reelle udfordringer. En konsulent kan kun løse opgaven efter de informationer, han får, så vær ærlig, ellers bliver resultatet skævt,” siger Jesper Poulsen.

I Lyngsøe var halvdelen af medarbejderne involveret i projektet for at få afdækket så mange forskellige behov som muligt. Planen er at gå i gang med at søge støtte til projektet og implementeringen i begyndelsen af 2018.

 

Vil du vide mere?

Erhvervspartnerskabet for Avanceret Produktion er ændret til SMV:Digital, læs mere om dine tilskudsmuligheder på smvdigital.dk 

 

Video af andre cases

Her kan du se og høre, hvad andre virksomheder har søgt tilskud til:
’Videoen om Buus Anlægsgartner: Nu faktureres alle timer’
’Videoen om Fuglebjerg Kistefabrik: Der kom turbo på kisterne’

 

Kontakt

Vil du vide mere om Erhvervspartnerskabet for Avanceret Produktion, så kontakt Henrik Lilja på lilja@SMVdanmark.dk eller 60 88 89 64.