Video: Nu faktureres alle timer

Buus Anlægsgartner har erstattet arbejdskort på papir med en mobil app. Det har frigjort ressourcer og givet et bedre overblik over forbruget af timer og materialer. Du kan også søge op til 150.000 kr. til at styrke din virksomheds digitalisering og automatisering.

Kan vi kommunikere bedre med medarbejderne? Det spørgsmål stillede Buus Anlægsgartner sig selv, da de gik i gang med at kortlægge virksomhedens arbejdsgange og daglige rutiner.

Buus Anlægsgartner ligger i Brabrand ved Aarhus og beskæftiger 80 medarbejdere. I 2017 fik virksomheden 150.000 kr. i tilskud fra Erhvervspartnerskabet for Avanceret Produktion til at implementere nye digitale arbejdsgange.

”Tidligere var vores arbejdsmetoder nok lidt gammeldags. Vi printede arbejdskort ud, som vi afleverede fysisk til vores medarbejdere. Beskeder blev givet over telefonen eller mundtligt, og det havde den ulempe, at beskederne ikke altid blev opfattet ens af alle medarbejdere,” siger Michael Niemann, der er afdelingsleder i Buus Anlægsgartner.

Virksomheden har brugt tilskuddet fra Erhvervspartnerskabet til at implementere en app til at afløse de manuelle arbejdskort og et nyt økonomisystem.

”Med den nye app får alle, der arbejder på en opgave, de samme informationer om en ordre: Opgavebeskrivelse, kontaktpersoner, rutevejledning, fotos mm. - og de behøver ikke at komme ind på kontoret først for at få dem” siger Michael Niemann.

Han ser de nye digitale arbejdsgange som en del af en nødvendig udvikling, alle virksomheder skal igennem før eller siden. Michael Niemann anbefaler andre virksomheder at søge tilskud til at øge virksomhedens grad af digitalisering.

Kunne du tænke dig 150.000 kr. i tilskud?

Har du en produktionsvirksomhed, og kunne du godt tænke dig at sætte skub i din virksomheds vækst gennem digitalisering eller automatisering? Så kan du søge op til 150.000 kr. i tilskud hos Erhvervspartnerskabet for Avanceret Produktion.

Næste ansøgningsfrist er allerede den 12. januar 2018!

Læs mere om ordningen her

Vi får alle timerne med, når vi fakturerer kunden

Men det er ikke alene misforståelser, app’en har afhjulpet. Den nye app og koblingen til økonomisystemet har også gjort det meget nemmere at få registreret og faktureret alle udgifter på en opgave.

”Alle medarbejderne skal nu selv indtaste deres forbrug af timer og materialer - og de kan gøre det direkte ude i marken. Så nu har vi langt større sikkerhed for, at vi får faktureret alle omkostninger til kunden, og faktureringen kan desuden ske samme dag, som sagen er afsluttet,” siger afdelingsleder Michael Niemann.

 

Brugervenligheden var det vigtigste

Medarbejderne i virksomheden har taget godt imod de ændrede arbejdsgange, men Buus Anlægsgartner har også lagt stor vægt på, at det nye system skulle være let for medarbejderne at bruge.

”Til at starte ud med sammensatte vi en brugergruppe og udarbejdede en behovsanalyse. Vi undersøgte tre forskellige systemer og valgte det system, hvor medarbejderne kunne se så meget af arbejdskortet som muligt, og hvor det var lettest at indtaste forbruget af ressourcer,” fortæller Michael Niemann.

Buus Anlægsgartner regner med, at de nye digitale arbejdsgange vil frigive flere ressourcer, som så i højere grad kan bruges ude hos kunderne fremfor på administration.

 

Vil du vide mere?

Erhvervspartnerskabet for Avanceret Produktion er ændret til SMV:Digital, læs mere om dine tilskudsmuligheder på smvdigital.dk

 

Video af andre cases

Her kan du se og høre, hvad andre virksomheder har søgt tilskud til.

’Videoen om Lyngsøe: Vi indtastede samme data ni gange’

’Videoen om Fuglebjerg Kistefabrik: Der kom turbo på kisterne’

 

Kontakt

Vil du vide mere om Erhvervspartnerskabet for Avanceret Produktion, så kontakt Henrik Lilja på lilja@SMVdanmark.dk eller 60 88 89 64.

”Med den nye app får alle, der arbejder på en opgave, de samme informationer om en ordre", siger Michael Niemann.