Regeringen: Byrder skal lettes for mikrovirksomheder

Mikrovirksomheder kommer nu under lup i arbejdet med at finde og uskadeliggøre administrativt bøvl. Sådan lyder en ny melding fra regeringen, som vil lette erhvervslivets byrder med 4 mia. kr. i 2020.

Endelig! Nu bliver skytset rettet mod byrder, der særligt rammer virksomheder med op til ti ansatte.

 

Helt små virksomheder er allermest sårbare over for administrativt bøvl. Bøvl koster tid, penge og produktivitet, og derfor er det meget positivt, at regeringen nu retter søgelyset mod netop de byrder, der belaster SMV’erne.

 

”Vi er rigtig glade for det nye tema, som er målrettet en stor gruppe virksomheder, hvor administrative byrder fylder særligt meget i dagligdagen”, siger Lars Magnus Christensen cheføkonom i SMVdanmark og medlem af Virksomhedsforum for enklere regler.

 

SMVdanmark repræsenterer de små og mellemstore virksomheder i Virksomhedsforum for enklere regler, som i den kommende tid skal se på administrative byrder, der tynger landets mikrovirksomheder. En mikrovirksomhed har under 10 ansatte og i udgangspunkt en omsætning på mindre end 5,4 mio. kr. og en balancesum på op til 2,7 mio. kr. I Danmark er der flere end 260.000 virksomheder, som har under 10 ansatte, hvilket er over 90 % af virksomhederne.

 

Klapjagt på bøvl og byrder

Virksomhedsforum for enklere regler har eksisteret siden 2012 har gennem tide sendt over 700 forslag videre til Regeringen, som har valgt at gennemføre 283 af forslagene helt og 299 forslag delvist og i alt er 364 forslag blevet implementeret.

 

Virksomheder og organisationer sender forenklingsforslag til Virksomhedsforum for enklere regler, som tager stilling til selve forslaget, og hvor vidt det skal sendes videre til Regeringen. Selvom fokus i den kommende tid er rettet på administrative byrder for mikrovirksomheder, så kan alle slags forslag rettet mod en hvilken som helst branche eller type virksomhed altid sendes ind.

 

”Virksomhedsforum er for mig et vigtigt redskab til at lette administrative byrder, men det forpligter også SMVdanmark som erhvervsorganisation, at bringe konkrete forslag ind fra virksomhederne, ellers når vi ikke i mål med arbejdet”, siger Lars Magnus Christensen.

 

Meld en byrde til SMVdanmark

Send eksempler på administrative byrder til Lars Magnus Christensen på christensen@smvdanmark.dk

 

Vil du vide mere?

Læs om SMVdanmarks indsats mod administrativt bøvl

Læs mere om Virksomhedsforum for enklere regler på www.enklereregler.dk

SMVdanmark repræsenterer også de små og mellemstore virksomheder i Implementeringsrådet, som sikrer, at danske virksomheder ikke pålægges strengere krav end virksomheder i andre EU-lande.

Læs mere om Implementeringsrådet

 

Kontakt

Cheføkonom Lars Magnus Christensen, telefon 41 27 28 38