Cybersikkerhed
Er din virksomhed sikret godt nok?

Du har måske været ude for en indsparket dør eller et smadret vindue i din virksomhed, og hvis du har, har du helt sikker taget dine forholdsregler ifm af ekstra sikkerhedsforanstaltninger. Måske et ekstra gitter for vinduerne eller en ny tyverialarm.

Hvor godt forberedt er du, hvis der sker indbrud i din virksomheds IT?

I januar er der udkommet flere nye statistikker om IT-sikkerheden i danske virksomheder. De tegner desværre et entydigt billede af, at vi er nogle godtroende glade danskere. Generelt ligger Danmark som samfund på en 32. plads, langt fra den førerposition vi har som verdens mest digitaliserede samfund.

En ting er, at vi har stor tillid og tiltro til vores meddanskere, men i IT-verdenen er det ikke kun meddanskere der huserer, her er hele verden på med på banen.

Værst står det imidlertid til hos de mindste virksomheder. 

Tallene taler deres tydelige sprog, i  de ca. 14.000 mikrovirksomheder vi har I Danmark:

70% har ikke testet deres IT-sikkerhed,
68% kender ikke deres risikoprofil
57% har ikke lagring af logfiler
55% har ikke overvåget IT-sikkerhed

Det er store tal som, når de ses det i sammenhæng med at ca. 25% af alle mindre virksomheder årligt rammes af en sikkerhedshændelse,  viser at der bør tages action rundt om i virksomhederne.

SMVdanmark opgjorde i marts 2022, at et ransomware angreb i snit, alene i tabte indtægter, koster virksomhederne 376.350 kr., for en virksomhed med 10-49 ansatte. Behandling er som bekendt altid meget dyrere end forebyggelse, hvorfor vi i SMV Danmark sætter cybersikkerhed højt på dagsordenen.

SMVdanmark deltager i forskellige nationale råd og initiativer, og hjælper og guider mindre virksomheder der har brug for hjælp; særligt til at forebygge.

Er du godt nok sikret? Tag en gratis test på under 6 minutter

SMVDanmarks samarbejdspartner, CyberNordic, stiller en helt gratis sikkerhedsanalyse til rådighed for SMVdanmarks medlemmer.  Tag sikkerhedsanalysen her.

SMVdanmark har også indgået aftale med CyberNordic, om en udvidet sikkerhedsanalyse til kr. 4.500, der blandt andet giver en sikkerhedsscore af virksomhedens IT-sikkerhedsniveau, der f.eks. kan anvendes i dialog med kunder og samarbejdspartnere.

SMVDanmarks medlemmer får 20% rabat, ved brug af en særlig rabatkode, når de bestiller via dette link . Hvis du er medlem af SMVdanmark, kan du finde rabatkoden her.

Hvis alle virksomheder forebygger IT-sikkerhed, som de forebygger traditionelle indbrud, vil vi alle kunne sove godt om natten, uden at skulle være bekymrede for virksomhedens sikkerhed.

Vil du vide mere om IT-sikkerhed?

IT-sikkerhed

IT-sikkerhed

IT-sikkerheden skal øges i de små og mellemstore virksomheder, som er sårbare overfor IT-kriminelle...

Lasse Lundqvist

Konsulent

tlf +45 41 29 20 09 Læs mere om Lasse Lundqvist

Se tidligere webinarer og få masser af kontante fordele som medlem af SMVdanmark:

Se eller gense tidligere afholdte SMVdanmark-webinarer

Se eller gense tidligere afholdte SMVdanmark-webinarer

Vil du have gode råd om stresshåndtering? Og fik du set webinaret om greenwashing eller det om kunst..

Spar 50% på dine eksportdokumenter

Spar 50% på dine eksportdokumenter

Som medlem af SMVdanmark sparer du 50% på prisen på dit carnet!

Tilbud & rabatter

Tilbud & rabatter

Som medlem af SMVdanmark har du adgang til en lang række fordele og rabatter. Klik dig ind på fordel..