Åbningstale: Ambitioner for erhvervsuddannelser kræver finansiering

  • Alle typer
  • {{filter.name}} ({{filter.count}})

Der blev ikke fundet nogle resultater

”Flere unge skal vælge og flere unge skal gennemføre en erhvervsuddannelse”. Sådan lød det fra Folketingets talerstol, da statsminister Lars Løkke Rasmussen i dag åbnede Folketinget.

Regeringen afsætter 2 mia. ekstra over fire år styrke til at styrke overgangen fra Folkeskole til faglært, og pengene skal dels opgradere folkeskolens faglige fag og dels øge kvaliteten på erhvervsuddannelserne.

 

I splid med sin egen politik

Men regeringens ambitioner modarbejdes af regeringens egen politik om at skære to pct. af uddannelsernes budgetter om året, advarer SMVdanmarks adm. direktør i en kommentar til talen.

”Statsministeren har store ambitioner i forhold til både at få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse og sikre en høj kvalitet på erhvervsskolerne. Hvis det skal lykkes, er det vores klare råd til statsministeren at fjerne den planlagte besparelse på erhvervsuddannelserne, der bærer det underlige navn: Omprioriteringsbidrag”, siger SMVdanmarks adm. direktør Ane Buch.  

 

Lovkatalog bugner af SMV-politik

Erhvervslivets vilkår fyldte ikke meget i statsministerens åbningstale, men det følges op af en et lovkatalog, der heldigvis har vigtige budskaber til de små og mellemstore virksomheder.

”Vi er meget glade for det stærke og brede SMV-fokus, regeringen lægger for dagen og særligt ambitionen om et helt nyt og sammenhængende erhvervsfremmesystem. Vi forventer, at det nye erhvervsfremmesystem vil være lettere for SMV’erne at navigere i, og at systemet i langt større udstrækning tager udgangspunkt i deres behov”, siger Ane Buch.

 

Unfair kommunal konkurrence bremses

Samtidig bifalder SMVdanmark ambitionerne om at oprette en særlig klagemyndighed for offentlige erhvervsaktiviteter.

”Vores medlemmer oplever sagsbehandlingstider på op til fire år for selv de fuldstændige klokkeklare forsyndelser fra kommuners side. Derfor er det vigtigt og nyttigt, at der i lovkataloget er planer om at oprette en klagemyndighed, der er særligt målrettet unfair konkurrence fra fx kommunerne”, siger Ane Buch.

SMVdanmark støtter desuden et fokus på at nedbringe CO2-udslippet fra transportsektoren. Et stop for salg af benzin- og dieselbiler kræver dog, at teknologien er tilstrækkeligt udviklet, når det angår funktion og pris, så det ikke påvirker erhvervslivets konkurrenceevne negativt.

”Det er afgørende, at et lovindgreb mod benzin- og dieselbiler gennemføres sådan, at de virksomheder, der beskæftiger med salg og service af diesel- og benzinbiler, får rimelige vilkår for at omstille sig. De går nemlig en usikker tid i møde, hvor varelager, opbyggede kompetencer og udstyr vil falde i værdi på grund af det bebudede lovindgreb”, siger SMVdanmarks adm. direktør.

Download pressefoto af Ane Buch

 

Kontakt

Adm. direktør Ane Buch, telefon 40 53 11 53

Kommunikationschef Frederik Faurby, telefon 51 344 377

Menu

Undermenu

Uden ekstra ressourcer får vi hverken de faglærte, vi ønsker, eller den kvalitet i uddannelserne, de unge fortjener. Det siger SMVdanmarks adm. direktør i en kommentar til statsministerens åbningstale i dag.