Fornuftig uddannelsesaftale - men inddrag erhvervslivet

Dagens brede aftale om udflytning af uddannelser bliver godt modtaget i SMVdanmark. Men det er afgørende, at det bliver erhvervslivets behov, der skal styre, når det konkret skal afgøres, hvilke uddannelser, der skal flytte.

Et meget bredt flertal i Folketinget står bag en aftale om, at brede uddannelsesmuligheder ud i hele landet. Aftalen ligger tæt op ad det udspil, som regeringen kom med for ca. fire uger siden.

Jakob Brandt, adm. direktør i SMVdanmark, der organiserer 18.000 små og mellemstore virksomheder, hvoraf mange ligger uden for de store byer, er positiv over for aftalen.

”Mange af de små virksomheder ligger i landdistrikterne, og hvis de skal kunne skaffe den fornødne arbejdskraft, så skal der være gode muligheder for at bo, arbejde og uddanne sig i hele landet. Derfor er det glædeligt, at et meget stort flertal i Folketinget bakker op om, at vi sikrer bedre uddannelsesmuligheder i hele landet,” siger han.

Aftalen viser dog ikke, hvilke uddannelser de store uddannelsesinstitutioner skal flytte ud. Ifølge aftalen skal institutionerne lægge en plan, der efterfølgende skal godkendes af forligskredsen.

”Når partierne skal enes om, hvilke konkrete uddannelser, der skal ud i landet, er det afgørende, at de lader sig styre af erhvervslivets behov. De beslutninger må ikke træffes i en uddannelses-silo ovre i Uddannelses- og Forskningsministeriet. Det er vigtigt, at uddannelsesressourcerne ikke bliver spredt for tyndt ud, og at de ikke fordeles efter, hvor det er bekvemt for uddannelsesinstitutionerne. De skal også tage hensyn til, at antallet af unge styrtdykker i årene, der kommer, så de nye uddannelsessteder må ikke ødelægge rekrutteringsmulighederne for de uddannelser, der allerede ligger der,” siger Jakob Brandt.

David Elmer

Kommunikationschef

mobil 53855370 Læs mere om David Elmer

Jakob Brandt

Adm. direktør

mobil +45 24 25 27 27 tlf +45 32 63 03 04 Læs mere om Jakob Brandt

Tag del i alle vores medlemsfordele

Spar op til 50% på dine eksportdokumenter

Spar op til 50% på dine eksportdokumenter

Kom hurtigere over grænsen med et ATA Carnet. Som medlem af SMVdanmark sparer du 50% på prisen på d..

Tilbud & rabatter

Tilbud & rabatter

Som medlem af SMVdanmark har du adgang til en lang række fordele og rabatter. Klik dig ind på fordel..

Ja tak, jeg vil gerne indmelde mit firma

Ja tak, jeg vil gerne indmelde mit firma

Udfyld og send din ansøgning i dag - som medlem får dit firma hurtigt adgang til rådgivning og konta..