Genlukning af liberale erhverv giver ingen mening

  • Alle typer
  • {{filter.name}} ({{filter.count}})

Der blev ikke fundet nogle resultater

Erhvervsministeriet skriver i en pressemeddelelse, at liberale erhverv i fem kommuner ikke får lov til at genåbne som planlagt d. 6. april. Det møder hård kritik fra Jakob Brandt, adm. Direktør i SMVdanmark: 

“Genlukningen giver ingen som helst mening. Regeringen sender de erhvervsdrivende ud på en følelsesmæssig rutsjetur. I en uge, hvor de har haft travlt med at kalde medarbejdere tilbage på arbejde, booke kunder ind og klargøre butikken, skal alt nu stoppes i 11. time.” siger Jakob Brandt, adm. direktør i SMVdanmark, der repræsenterer ca. 18.000 små og mellemstore virksomheder. 

“Jeg kan ikke se, hvordan nedlukning af liberale erhverv i fem kommuner nedbringer smitten. Tværtimod vil det få borgerne i de nedlukkede kommuner til at valfarte til nabokommunen for at komme til frisøren. Oveni det skaber det i dén grad konkurrenceforvridning for virksomheder i de lukkede kommuner sammenlignet med dem lige på den anden side af kommunegrænsen.” 

I forbindelse med den oprindelige genåbning mødte liberale erhverv krav om, at de skulle tjekke, at kunder var nyligt testet eller har været smittet tidligere via det såkaldte coronapas. 

“For mig er denne beslutning helt uforståelig. Hvis regeringen mener, at coronapasset reelt gør en forskel, så må det være fordi, de mener, at man med coronapasset kan undgå smitte i liberale erhverv. Men denne udmelding sætter et alvorligt spørgsmålstegn ved om regeringen i virkeligheden har tillid til coronapasset”, udtaler Jakob Brandt og fortsætter:

 “Regeringen skylder en sundhedsmæssig forklaring på, hvad coronapasset egentlig kan bruges til. For det er ikke fair at genere samtlige virksomheder i de liberale erhverv, hvis myndighederne alligevel ikke mener, at coronapasset holder smitte væk. Og hvis dette er et udtryk for strategien for, hvordan lokale nedlukninger vil blive anvendt, så er det svært at få øje på, hvad man vil opnå ved coronapasset”.
 

David Elmer

Kommunikationschef

mobil 53855370 Læs mere om David Elmer

Jakob Brandt

Adm. direktør

mobil +45 24 25 27 27 tlf +45 32 63 03 04 Læs mere om Jakob Brandt
Menu

Undermenu

Nedlukningen af liberale erhverv i fem kommuner sætter spørgsmålstegn ved, om regeringen har tillid til coronapasset, mener SMVdanmark. Adm. direktør Jakob Brandt forudser, at kunderne vil valfarte til konkurrenterne i de tilstødende kommuner hvilket kan øge smitten og samtidig være et hårdt tilbageslag for de nedlukkede virksomheder.