Jakob Brandts leder 21. marts 2024

  • Alle typer
  • {{filter.name}} ({{filter.count}})

Der blev ikke fundet nogle resultater

...tilbuddet skal gælde alle elever. Det bliver ikke et sted, hvor man parkerer skoletrætte elever eller problembørn

Jakob Brandt

Adm. direktør i SMVdanmark

Alle elever i folkeskolen fortjener en mulighed for at opleve, hvordan abstrakte fag som matematik eller fysik pludselig kan give mening, når man får lov at prøve tingene af i den virkelige verden.

Jeg er glad for, at juniormesterlære nu bliver et tilbud for alle børn i udskolingen. Tilbuddet er en del af den nye aftale om folkeskolen, som regeringen og aftalepartierne præsenterede i denne uge, og konkret betyder det, at elever i udskolingen får mulighed for at være 1-2 dage på en virksomhed, erhvervsuddannelse, FGU-institution eller kommunal ungdomsskole. 

Det er en kæmpe sejr for SMVdanmark, for vi har i årevis kæmpet for, at elever får mulighed for at stifte bekendtskab med, hvad en erhvervsuddannelse kan tilbyde. Vi hører ofte om elever på erhvervsskolen, der oplever, at alt det boglige pludseligt giver mening, når man står med værktøj i hænderne.

I SMVdanmark er vi glade for, at regeringen har lyttet til anbefalingerne om, at tilbuddet skal gælde alle elever. Det bliver ikke et sted, hvor man parkerer skoletrætte elever eller problembørn, og på den måde laver tilbuddet til et B-hold. Juniormesterlære bliver for alle dem, har viljen og lysten til at opleve, hvad det vil sige at modtage praktisk undervisning.

Jeg er sikker på, at juniormesterlære fører til, at flere elever får øjnene op for faguddannelserne. Vi har i høj grad brug for, at flere vælger en erhvervsuddannelse, for i fremtiden kommer vi til at mangle op mod 100.000 faglærte. I sidste uge blev søgetallene for årets erhvervsuddannelser offentliggjort, og igen har kun cirka hver femte elev valgt en erhvervsuddannelse.

Vi ser aftalen om folkeskolen som en del af løsningen, og det er også positivt, at elever i folkeskolen får mulighed for at vælge et fag som teknologiforståelse. Der er dog lang ved endnu, og regeringen gør klogt i at tage problemet alvorligt, for vi kan ikke undvære de faguddannede. 

Se tidligere webinarer og få masser af kontante fordele som medlem af SMVdanmark:

Se eller gense tidligere afholdte SMVdanmark-webinarer

Se eller gense tidligere afholdte SMVdanmark-webinarer

Vil du have gode råd om stresshåndtering? Og fik du set webinaret om betalingsløsninger eller det om..

Spar 50% på dine eksportdokumenter

Spar 50% på dine eksportdokumenter

Som medlem af SMVdanmark sparer du 50% på prisen på dit carnet!

Tilbud & rabatter

Tilbud & rabatter

Som medlem af SMVdanmark har du adgang til en lang række fordele og rabatter. Klik dig ind på fordel..

Menu

Undermenu

Juniormesterlære bliver for alle