Jakob Brandts leder 26. januar 2023

Skandale at myndighederne ikke oplyser om affaldssortering

Det er en kæmpe skandale, at myndigheder indfører nye regler, men ikke føler sig forpligtet til at informere brugerne. Myndighederne prøver at tørre opgaven af på erhvervs- og miljøorganisationer, og vi har ganske vist også orienteret om reglerne her i nyhedsbrevet, men myndighederne kan ikke undsige sig ansvaret.

Jakob Brandt

Adm. direktør i SMVdanmark

Forestil dig, at myndighederne sænkede hastighedsgrænserne i byerne eller indførte tvungen cykelhjelm uden at oplyse om det, men bare lod politiet stå klar med bødeblokken. Sat på spidsen er det sådan man har gjort med de nye regler for affaldssortering.

For 1. januar var det faktisk slut med at smide æbleskroget i papirkurven. Nu skal det ned i bøtten med madaffald. Nye regler betyder, at alle virksomheder skal dele deres skrald op i 10 kategorier, og der kan vanke bøder, hvis man ikke gør det.

Det er i sig selv endnu et eksempel på mere ærgerligt bøvl, som myndighederne hælder ud over virksomhederne. Men det bliver værre. For myndighederne, der står bag loven, mener ikke det er deres opgave at oplyse virksomhederne om de nye regler. Det afdækkede DR i sidste uge, hvor Miljøstyrelsen bare henviste til sin hjemmeside, når de blev spurgt til deres – manglende - informationsindsats.

Det er en kæmpe skandale, at myndigheder indfører nye regler, men ikke føler sig forpligtet til at informere brugerne. Myndighederne prøver at tørre opgaven af på erhvervs- og miljøorganisationer, og vi har ganske vist også orienteret om reglerne her i nyhedsbrevet, men myndighederne kan ikke undsige sig ansvaret. Desuden er der mindst 150.000 virksomheder i Danmark, der ikke er medlem af en erhvervsorganisation.

Det er arrogant ansvarsforflygtigelse, at informationen har været så mangelfuld, og derfor hjalp vi naturligvis DR alt hvad vi kunne for at sætte spot på problemet.

 

Gratis webinarer til alle - og kontante fordele til medlemmer:

Gratis webinarer - tilmeld dig nu

Gratis webinarer - tilmeld dig nu

Få ny inspiration og viden. SMVdanmark præsenterer en række gratis webinarer - leveret direkte til d..

Spar 50% på dine eksportdokumenter

Spar 50% på dine eksportdokumenter

Som medlem af SMVdanmark sparer du 50% på prisen på dit carnet!

Tilbud & rabatter

Tilbud & rabatter

Som medlem af SMVdanmark har du adgang til en lang række fordele og rabatter. Klik dig ind på fordel..