Jakob Brandts leder 5. oktober 2023

  • Alle typer
  • {{filter.name}} ({{filter.count}})

Der blev ikke fundet nogle resultater

Vi ved, at det kan lade sig gøre at fjerne dumme regler – og derfor presser vi på

Jakob Brandt

Adm. direktør i SMVdanmark

Fidusbamse til statsministeren og erhvervsministeren for at kaste sig ind i kampen mod bureaukrati

Allerede før folketingsvalget sidste år gjorde SMVdanmark kampen mod bureaukrati til hovedopgaven med kampagnen ”Bureaukratiløftet”. 
 
Statsministerens åbningstale forleden rummede godt nyt. Mette Frederiksen vil fjerne ni ud af ti bindende og vejledende mål i folkeskolen, så lærerne får mere frihed. Det er positivt, at regeringen sætter så konkrete mål for en beskæring af regeljunglen. Umiddelbart har det jo ikke betydning for virksomhederne, men det bør tolkes positivt, at regeringen har den ambition, for den kan – og bør – videreføres til virksomhederne. Og når man kan fjerne regler i folkeskolen, hvorfor så ikke i virksomhederne?
 
Et andet godt skridt på vejen kom forleden, da erhvervsminister Morten Bødskov meddelte, at han ville kæmpe for, at ny EU-lovgivning ikke overbebyrder virksomhederne med rapporteringskrav og uoverskuelige tilladelsesprocedurer. Overflødigt bureaukrati er vækstdræber nr. 1, og lovmøllen i EU smitter direkte af på de krav, som danske virksomheder møder i hverdagen.

Desuden blev der i sidste uge nedsat en arbejdsgruppe i folketinget, der har lettelse af administrative byrder som hovedopgave. 
 
Så det lysner. 
 
Især Canada er et godt forbillede. Her oplevede man for år tilbage, at der var regler for stort og småt, fx størrelsen af tv på restauranter. De mange regler bremsede økonomien og ramte især iværksættere og mindre erhvervsdrivende, der ikke havde et helt juridisk kontor, de kunne rådføre sig med. Derfor besluttede man sig for at fjerne en tredjedel af reglerne og lægge et loft, så der samlet set ikke kom flere regler. 
 
Så vi ved, at det kan lade sig gøre at fjerne dumme regler – og derfor presser vi på. 

 

*Fidusbamse: Bevis for at man har gjort en særligt god indsats i en bestemt sammenhæng.

Få masser af kontante fordele som medlem af SMVdanmark:

Se eller gense tidligere afholdte SMVdanmark-webinarer

Se eller gense tidligere afholdte SMVdanmark-webinarer

Vil du have gode råd om stresshåndtering? Og fik du set webinaret om greenwashing eller det om kunst..

Spar 50% på dine eksportdokumenter

Spar 50% på dine eksportdokumenter

Som medlem af SMVdanmark sparer du 50% på prisen på dit carnet!

Tilbud & rabatter

Tilbud & rabatter

Som medlem af SMVdanmark har du adgang til en lang række fordele og rabatter. Klik dig ind på fordel..

Menu

Undermenu

Før folketingsvalget sidste år fik SMVdanmark flere hundrede folketingskandidater til at skrive under på, at de ville bekæmpe overflødigt bureaukrati. Siden har vi holdt politikerne i ørene, og fortæller dem løbende om alle de bureaukratiske snubletråde, som virksomhederne falder over. Og nu er der tilsyneladende ved at ske noget.