Tillykke til den nye regering – vi glæder os til at komme i arbejdstøjet

SMVdanmark glæder sig til samarbejdet med den nye regering og opfordrer den kraftigt til at hjælpe de mange konkurstruede virksomheder ved fx at forlænge tilbagebetalingen af statslig coronagæld og forkorte betalingsfristerne. På længere sigt er kampen mod offentligt bureaukrati, manglen på faglærte og en lempelse af generationsskifte-beskatningen en bunden opgave for den nye regering, mener SMVdanmark.

Mette Frederiksen (S) har netop offentliggjort, at den nye regering er på plads, bestående af Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne. 

I SMVdanmark, der organiserer 18.000 små og mellemstore virksomheder, ser adm. direktør Jakob Brandt frem til samarbejdet. 

”Stort tillykke til den nye regering. Vi har ventet på jer med længsel. For der er mange vigtige dagsordener for erhvervslivet, vi skal se på. Vi glæder os til en regering, der kan hjælpe erhvervslivet på den korte bane, men også har blik for de langtsigtede udfordringer,” siger han. 

Han ser frem til at læse regeringsgrundlaget, som indtil videre tegner rigtigt godt med flere af SMVdanmarks mærkesager. Nu og her hæfter han sig især ved den krise, der har ramt de små og mellemstore virksomheder. 

”Konkurstallet slår rekord, og virksomhederne styrtbløder. Lige nu bør regeringen helt lavpraktisk forlænge tilbagebetalingen af coronagæld. Den er en møllesten om halsen på virksomhederne, og vi ved, at halvdelen af dem, der gik konkurs i november havde coronagæld. Samtidigt er der et massivt pres på de mindre virksomheder for at give lange kreditter til deres store kunder. Vi har oplevet krav om betalingsfrist på 4-5 måneder, og det er ødelæggende for de små underleverandører, der må skaffe dyr mellemfinansiering, mens de venter på betaling for deres varer og tjenester. Regeringen må gøre, hvad den tidligere regering stillede i udsigt og indføre lovbestemt tilbagebetalingsfrist på maksimalt 30 dage,” siger Jakob Brandt.  

På længere sigt er det de generelle forhold for erhvervslivet, herunder kampen mod bureaukrati og mangel på faglærte, der tæller, mener SMVdanmarks adm. direktør. 

”Jo bedre de små og mellemstore virksomheder har det, jo bedre går det for Danmark. Et oplagt sted at sætte ind er over for offentligt bureaukrati. Papirarbejdet koster SMV’erne mere end 15 milliarder kroner hvert år og binder tusindvis personer til opgaver, der ikke skaber værdi. Arbejdskraft, vi desperat mangler andre steder i økonomien. Derfor bør det være blandt regeringens topprioriteter at bekæmpe bureaukratiet, fx ved at fjerne to regler, så snart en ny indføres. En andet vigtig indsats er at stoppe den katastrofale mangel på faglærte. Vi mister over 80.000 faglærte over de næste ti år, og hele den grønne omstilling og indsatsen for at energieffektivisere står til at blive umulig at gennemføre uden de mennesker, der skal udføre arbejdet. En ny regering bør tilføre erhvervsuddannelserne et massivt økonomisk løft, fx finansieret ved at omlægge SU’en. Endeligt gør den hårde beskatning ved generationsskifte det dyrt at lade familievirksomheden gå i arv. Det skal vi have ændret,” siger Jakob Brandt.   

David Elmer

Kommunikationschef

mobil 53855370 Læs mere om David Elmer

Jakob Brandt

Adm. direktør

mobil +45 24 25 27 27 tlf +45 32 63 03 04 Læs mere om Jakob Brandt

Se tidligere webinarer og få masser af kontante fordele som medlem af SMVdanmark:

Se eller gense tidligere afholdte SMVdanmark-webinarer

Se eller gense tidligere afholdte SMVdanmark-webinarer

Vil du have gode råd om stresshåndtering? Og fik du set webinaret om betalingsløsninger eller det om..

Spar 50% på dine eksportdokumenter

Spar 50% på dine eksportdokumenter

Som medlem af SMVdanmark sparer du 50% på prisen på dit carnet!

Tilbud & rabatter

Tilbud & rabatter

Som medlem af SMVdanmark har du adgang til en lang række fordele og rabatter. Klik dig ind på fordel..