Tømrermester John Nielsen skar 10-12 timer af papirarbejdet med digital løsning

Johns Tømrerfirma med 8 ansatte har reduceret sit administrative arbejde med 75 pct. svarende til 10-12 timer om ugen med en digital standardløsning. Det viser i praksis, at digitalisering er en genvej til store effektiviseringsgevinster - også i mindre byggevirksomheder. SMVdanmark tilbyder gratis IT-undervisning.

»Det hele flød med papirer, og der var mange af dem. Der var måske for en måned eller halvanden, og det var bilag nok til at fylde et helt spisebord med to udtræksplader. Jeg havde gjort det på den måde i 18 år. Nogle gange fakturerede jeg for halvanden eller to måneder ad gangen. Det var som regel, når min kone sagde, at vi manglede lidt på kassekreditten. Så skulle der nogle penge i kassen, og så måtte vi jo få lavet nogle fakturaer,« fortæller John Nielsen, der ejer og driver Johns Tømrerfirma til Tech Management.

Er du også træt af papirbunkerne?

Vil du ligesom tømrermester John Nielsen hellere bruge din tid på at udvikle din virksomhed fremfor på timesagsstyring eller andet papirarbejde - eller andre "uproduktive" tidrøvere?

Se og hør Johns Nielsen fortælle, hvad han får ud af, at der er sat strøm til papirmøllen.

 

SMVdanmark organiserer gratis IT-undervisning

Er du ikke kommet i gang med at digitalisere relevante arbejdsgange i din virksomhed, kan papirmøllen være et oplagt sted at starte. Det er ikke noget særsyn, når John Nielsen har barberet 75 pct. af sit tidsforbrug til timesagsstyring via en IT-løsning. Det er ikke bare i bygge- og anlægsbranchen, men i alle brancher, sådanne effektiviseringer kan opnås - i forskellige varianter.

Der kan være masser af andre udfordringer og tidrøvere, som IT-løsninger kan være "svaret" på. Men hvordan kommer man i gang, hvis hverken valg eller brug af IT-løsninger liiige hører til ens spidskompetencer? Det kan SMVdanmark hjælpe med.

”SMVdanmark tilbyder sammen med vores partnere i projektet Digitale Veje til Vækst bl.a. IT-efteruddannelse til alle typer af virksomheder med 3-249 ansatte i Region Sjælland til både til mester selv og til de ansatte. Vores egen konsulent Rasmus Keinicke tilrettelægger sammen med den enkelte virksomhed den skræddersyede IT-undervisning, der er brug for i netop din virksomhed. Han tilrettelægger også, hvem der skal levere undervisningen, samt hvor og hvornår den kan finde sted. Udover dit eget tidsforbrug koster det ikke noget at deltage.” forklarer chefkonsulent Henrik Lilja. 

 

Læs hele Tech Managements artikel om Johns Tømrerfirma 

Læs om VVSørens digitale vej til vækst

Læs om online byggemøder hos CH Byg

Se SMVdanmarks omtale af tilbuddene i Digitale Veje til Vækst

Se flere vidoer om klassiske SMV'ers digitalisering

Foto og video venligst udlånt af Tech Management
Foto og video venligst udlånt af Tech Management