Det gode studiemiljø findes også på erhvervsskoler og skolehjem

Men mange forældre tror fejlagtigt, at det gode og udviklende studieliv primært findes på gymnasierne. Det har Ditbarnsfremtid sat fokus på, i en målrettet kampagne.

Studieture, lektiecaféer, fællesskab og et godt ungdomsliv. Mange forældre tror, at alt det, som hører det gode studiemiljø til, findes i langt højere grad på gymnasierne end på erhvervsskolerne.

Det viser en survey blandt 1014 forældre, som forældreindsatsen Ditbarnsfremtid, har fået lavet. Det er netop sådanne fordomme, Ditbarnsfremtid forsøger at gøre op med ved at stille skarpt på, hvordan det reelt forholder sig. Derfor har de besøgt erhvervsskoler i hele landet for at tale med unge som enten bor på skolehjem eller er del af et campus-miljø.

Det er der kommet en række reportager og interviews ud af, hvor de unge maner alle myter og fordomme i jorden. For de er vilde med deres studiemiljø, har fået venner for livet og masser af nye faglige input.

 

Har du hørt om skolehjem?

Skolehjem klinger måske af noget fra gamle dage i dine ører. Noget med et sted for utilpassede unge. Men i dag er skolehjem lige præcis det, som ordet faktisk siger: Et hjem, hvor du kan bo, mens du tager din uddannelse på en skole. Mere præcist på en erhvervsskole.

Skolehjem minder lidt om efterskoler og kostskoler – bare for lidt ældre unge mennesker. De bliver også kaldt for kostskoler, elev-hoteller, talent-colleges og erhvervskollegier. Uanset hvad man kalder dem, kan man her bo på enerum eller sammen med andre, man får lækker mad serveret hver dag, og der er masser af fritidsaktiviteter og sociale arrangementer at tage del i.

For at give dig et bedre indblik i, hvad der foregår på et skolehjem, og hvilke muligheder der ligger i at bo og uddanne sig samme sted, har Ditbarnsfremtid besøgt skolehjem over hele landet. De har talt med de unge, som bor her, der kan fortælle om det spændende studiemiljø og den hyggelige hverdag.

 

Du kan læse mere om studiemiljøet på erhvervsskolerne og skolehjem på ditbarnsfremtid.dk 

 

Læs også

En smed skal også bruge matematik

En smed skal også bruge matematik

Hvordan får vi flere til at vælge en erhvervsuddannelse? Direktør Bo Ulsøe fra Blunico har valgt at ..

Det er godt at kunne regne den ud

Det er godt at kunne regne den ud

Hvordan får vi flere til at vælge en erhvervsuddannelse? Anlægsgartner Uno Apold fra Grøn Entreprise..

Skal man kunne matematik for at bygge en silo?

Skal man kunne matematik for at bygge en silo?

Hvordan får vi flere til at vælge en erhvervsuddannelse? BMsilo har valgt at invitere folkeskoleelev..