Jakob Brandts leder 28. oktober 2021

  • Alle typer
  • {{filter.name}} ({{filter.count}})

Der blev ikke fundet nogle resultater

Men vi bliver nødt til at erkende, at det ikke er alle selvstændige, der reelt har mulighed for at forlade deres virksomhed i op til 11 uger. Kunder og samarbejdspartnere står ikke bare og venter.

Jakob Brandt

Adm. direktør i SMVdanmark

Forleden kom endnu et bevis på, at det kan betale sig at være en stærk, samlet stemme, når man skal overbevise politikerne om, hvordan klog lovgivning bør se ud.

Den dugfriske politiske aftale om øremærket barsel kommer nemlig ikke til at omfatte selvstændige. De selvstændige bevarer dermed deres mulighed for selv at fordele barslen mellem far og mor. Det er en sejr, for vi var oppe mod kræfter, der kæmpede for, at øremærkningen skulle gælde alle.

Jeg håber virkeligt, at mange selvstændige – mænd som kvinder - vil gøre brug af de nye barselsregler, især set i lyset af, at der nu findes en barselsfond for selvstændige, som vi selv oprindeligt var opfindere af.

Men vi bliver nødt til at erkende, at det ikke er alle selvstændige, der reelt har mulighed for at forlade deres virksomhed i op til 11 uger. Kunder og samarbejdspartnere står ikke bare og venter. Vi har lavet en rundspørge blandt jer medlemmer og over halvdelen af mændene vurderede, at de ikke ville være i stand til at bruge 11 ugers øremærket barsel. Dermed ville i hvert fald en del af de 11 uger gå tabt, og det har næppe været hensigten.

Men når kvindelige iværksættere har kunnet leve med øremærket barsel, hvorfor kan mænd så ikke, er jeg blevet spurgt? Til det vil jeg sige, at det desværre kun er 8 pct. af de nystartede virksomheder, som startes af en kvinde under 35. Andelen for mænd er 27 pct. Så noget tyder på, at også for mange kvinder er barsel svær at forene med livet som selvstændig. Også derfor er jeg glad for, at også de kvindelige selvstændige får fleksibiliteten til selv at vurdere, hvordan de bedst får familie- og arbejdslivet til at hænge sammen, så kan overdrage en større del af barslen til deres mand, hvis det er dét, de ønsker.

 

 Pas på du ikke kommer til at udsende spam-mails – det kan blive rigtigt dyrt!

Pas på du ikke kommer til at udsende spam-mails – det kan blive rigtigt dyrt!

Spam er den populære betegnelse for mails og lignende, som man ikke har bedt om. Der er næppe nogen,..

Menu

Undermenu