Jakob Brandts leder 25. november 2021

  • Alle typer
  • {{filter.name}} ({{filter.count}})

Der blev ikke fundet nogle resultater

Vi er derfor nu i en situation, hvor det er tid at genoplive og forbedre kompensationspakkerne. Corona er opgraderet til en samfundskritisk sygdom, og når selv statsministeren offentligt udtrykker bekymring, så har det en effekt.

Jakob Brandt

Adm. direktør i SMVdanmark

Frygten er blevet til virkelighed, og vi må se i øjnene, at vi nu er i 3. bølge af corona’en. Denne gang står vi heldigvis langt bedre pga. vacciner, men alligevel har dele af erhvervslivet hårdt brug for hjælp. Antallet af hjemsendte medarbejdere stiger, og aflysningerne til fx julefrokoster vælter ind. Og det er de samme virksomheder, der igen-igen må bære byrden ved vores smittefrygt.

Forleden fik vi gennemført, at hvis medarbejdere – men også de selvstændige selv - bliver syge med corona, eller må blive hjemme for at passe hjemsendte børn, så kan virksomheden modtage sygedagpengerefusion fra 1. sygedag. Det var en sejr, at selvstændige kom med i den ordning, for fokus er desværre ofte på lønmodtagerne.

Men refusionen var kun første skridt. Nogle brancher er alvorligt ramt, især eventbranchen der arrangerer fx julefrokoster. Også frisørerne får mange aflysninger, og kunderne holder sig tilbage fra at booke nye tider. I høj grad fordi folk er bange for smitten.

Vi er derfor nu i en situation, hvor det er tid at genoplive og forbedre kompensationspakkerne. Corona er opgraderet til en samfundskritisk sygdom, og når selv statsministeren offentligt udtrykker bekymring, så har det en effekt. Danskerne bliver bange for at leve et normalt liv, og holder sig væk fra fester, aftaler og andre arrangementer. Det rammer nu for tredje gang en lille del af erhvervslivet benhårdt. Det er dem, der nu har brug for, at vi som samfund rækker en hånd ud. Det vil være det retfærdige at gøre, og SMVdanmark vil arbejde hårdt for det.

 Pas på du ikke kommer til at udsende spam-mails – det kan blive rigtigt dyrt!

Pas på du ikke kommer til at udsende spam-mails – det kan blive rigtigt dyrt!

Spam er den populære betegnelse for mails og lignende, som man ikke har bedt om. Der er næppe nogen,..

Menu

Undermenu

Coronapas og kompensation går hånd i hånd