Jakob Brandts leder 27. januar 2022

  • Alle typer
  • {{filter.name}} ({{filter.count}})

Der blev ikke fundet nogle resultater

Så vi har brug for, at politikerne tager ansvar og lander en bred, god aftale, der gør det nemmere at få udenlandsk arbejdskraft hertil.

Jakob Brandt

Adm. direktør i SMVdanmark

Restriktionerne er væk – nu gælder det manglen på arbejdskraft

Stort set alle corona-restriktioner ophører 1. februar, har politikerne netop besluttet. Det er naturligvis utroligt glædeligt, at vi nu får vores liv tilbage, og forhåbentligt bliver det sidste gang, vi skal acceptere restriktioner og begrænsninger i vores mulighed for at drive virksomhed.

Men dermed går startskuddet også til, at vi nu for alvor tager fat på alle de andre udfordringer, vi står med. Især mangel på arbejdskraft, der på nuværende tidspunkt er vores største problem i dansk erhvervsliv. Det gælder i øvrigt også for den offentlige sektor, hvilket bare understreger situationens alvor.

Desværre slås politikerne internt lige nu, så situation nærmest er i en hårknude. Rød og blå blok har hvert deres forslag til, hvordan vi får mere udenlandsk arbejdskraft. Men selv om der ikke er kæmpe forskel på de to forslag, er der alligevel gået politisk fnidder i processen. Det er yderst uheldigt, for vi har vitterligt brug for flere hænder. Og det skal være nu og ikke fx på den anden side af sommerferien. 

Så vi har brug for, at politikerne tager ansvar og lander en bred, god aftale, der gør det nemmere at få udenlandsk arbejdskraft hertil. Men det kun første skridt, for det svært at forestille sig, at det pludselig vælter ind med dygtige ikke-EU-borgere, der løser alle problemer.

Vi bliver også nødt til at se på det indenlandske potentiale. SMVdanmark har i sit reformudspil leveret 25.500 flere personer til arbejdsstyrken ved hjælp af lavere skatter og afgifter. Og det er fuldt finansieret. Fx ved at løfte topskattegrænsen med 100.000 kr., kan vi få folk, der allerede er i arbejdsstyrken, til at arbejde mere svarende til ekstra 4.000 fuldtidspersoner, og en aktie- og kapitalskat, der bliver sat ned til 25 pct, vil give 3.000 ekstra.

Så der er masser af håndtag, politikerne kan hive i. Det er bare med at komme i gang.

 Pas på du ikke kommer til at udsende spam-mails – det kan blive rigtigt dyrt!

Pas på du ikke kommer til at udsende spam-mails – det kan blive rigtigt dyrt!

Spam er den populære betegnelse for mails og lignende, som man ikke har bedt om. Der er næppe nogen,..

Menu

Undermenu

Restriktionerne er væk – nu gælder det manglen på arbejdskraft.