Frisørerne oplever mange corona-aflysninger

Over halvdelen af frisørerne oplever flere aflysninger og færre bestillinger af frisørtider, og 62 pct. vurderer, at deres omsætning for november vil ligge under normalen. Det viser en ny analyse fra SMVdanmark, der opfordrer til, at alle kompensationspakkerne genoplives, og der igen bliver sygedagpengerefusion fra første fraværsdag for coronarelateret sygdom.

Mange danskere aflyser deres julefrokoster og andre arrangementer for tiden på grund af frygt for smitte. Men ikke kun julefrokostleverandørerne rammes. Over halvdelen af landets frisører får flere aflysninger og færre bestillinger, end de er vant til, og 62 pct. frygter en omsætningsnedgang i november.

Det viser en undersøgelse blandt 444 selvstændige frisører fra SMVdanmark, der organiserer 18.000 små og mellemstore virksomheder.

Mia Amalie Holstein, vicedirektør i SMVdanmark, mener tallene viser, at danskerne ret hurtigt reagerer på de signaler, der kommer fra politikere og sundhedsmyndigheder.

”Stigende smittetal og bekymrede politikere får danskerne til at aflyse. Også selvom der endnu ikke er restriktioner, når man skal til frisøren. Corona er igen en samfundskritisk sygdom, men det er ikke en sygdom, som rammer hele erhvervslivet, men i højere grad specifikke brancher, der endnu engang må holde for økonomisk, når smitten er i fremmarch. Denne gang er det endda særligt problematisk for dem, for det økonomiske sikkerhedsnet er langt mere hullet nu, da flere af de tidligere kompensationspakker er stoppet. Og det er ikke rimeligt,” siger hun.

Undersøgelsen viser også, at de økonomiske konsekvenser kan mærkes. De frisører, der oplever aflysninger og kundefravær, vurderer at omsætningsnedgangen i gennemsnit vil være på 19 pct., hvis kundernes nuværende adfærd fortsætter.

”Politikerne må anerkende, at der er enkelte brancher, der igen mærker coronasmitten. De har brug for hjælp i denne helt ekstraordinære situation, også selvom der ikke er restriktioner. De kompensationspakker, der er udløbet, bør genåbnes, og det vil også være gavnligt, hvis de selvstændige igen kan få sygedagpengerefusion fra første dag, deres medarbejdere må blive hjemme pga. corona,” siger Mia Amalie Holstein.

Læs hele analysen her.

David Elmer

Kommunikationschef

mobil 53855370 Læs mere om David Elmer

Mia Amalie Holstein

Vicedirektør

mobil +45 53 55 71 77 Læs mere om Mia Amalie Holstein

Tag del i alle vores medlemsfordele

Spar op til 50% på dine eksportdokumenter

Spar op til 50% på dine eksportdokumenter

Kom hurtigere over grænsen med et ATA Carnet. Som medlem af SMVdanmark sparer du 50% på prisen på d..

Tilbud & rabatter

Tilbud & rabatter

Som medlem af SMVdanmark har du adgang til en lang række fordele og rabatter. Klik dig ind på fordel..

Ja tak, jeg vil gerne indmelde mit firma

Ja tak, jeg vil gerne indmelde mit firma

Udfyld og send din ansøgning i dag - som medlem får dit firma hurtigt adgang til rådgivning og konta..