Jakob Brandts leder 11. november 2021

Coronapas og kompensation går hånd i hånd

Vi har allerede hørt fra medlemmer, at de får aflysninger, både fra restauranter, frisører, øl-leverandører og andre, der lever af, at folk kan mødes og være tæt på hinanden.

Jakob Brandt

Adm. direktør i SMVdanmark

Så er den gal igen. Coronasmitten er i fremmarch, og regeringen har besluttet at genindføre coronapasset fra fredag d. 12. november. SMVdanmark støtter generelt sundhedsmyndighedernes anbefalinger, for det er sjældent klogt at ignorere råd fra læger og andre fagpersoner.

Men desværre har erhvervsminister Simon Kollerup i første omgang bestemt, at coronapasset ikke skal følges af nye kompensationspakker. For han mener ikke, at regeringens tiltag bremser muligheden for at drive forretning. Jeg er meget uenig. Vi har allerede hørt fra medlemmer, at de får aflysninger, både fra restauranter, frisører, øl-leverandører og andre, der lever af, at folk kan mødes og være tæt på hinanden.

Det burde jo ikke overraske. Dommedags-retorikken, om en smitte på vej ud af kontrol, kombineret med besværet fra restriktionerne, gør kunderne tilbageholdende, og nogle afmelder de aftaler og arrangementer, de har lavet.

Nogle brancher er foreløbigt undtaget fra coronapas. Det glæder mig især, at fitnesscentrene slipper, for vi har gjort meget ud at fortælle politikerne, at det er en kæmpe økonomisk belastning for de mindre – og ofte ubemandede - centre, hvis de skal have en medarbejder til at stå i døren og tjekke pas.

Vi følger naturligvis udviklingen tæt, og vil fortsat kæmpe for, at regeringen åbner nye kompensationspakker. Det vil være helt urimeligt, hvis det igen skal være virksomheder inden for restauration, turisme, events, liberale erhverv, m.m., der skal bære den økonomiske smerte ved vores smittebekæmpelse.

 

Vi tilbyder

Vi tilbyder

Hos SMVdanmark kan dit firma få hjælp, viden og rabatter på alt inden for drift og udvikling af virk..

ATA-Carnet: Levering fra dag til dag

ATA-Carnet: Levering fra dag til dag

ATA-Carnet: SMVdanmark har bemyndigelse til at udstede ATA-Carneter fra 4 kontorer i Danmark. Vi eks..

Pressemeddelelser

Pressemeddelelser

Læs og søg i SMVdanmarks pressemeddelelser