Jakob Brandts leder 24. november 2022

  • Alle typer
  • {{filter.name}} ({{filter.count}})

Der blev ikke fundet nogle resultater

SMVdanmark kæmper derfor for, at det bliver bestemt ved lov, at betalingsfristen maksimalt kan være 30 dage. 30 dage er allerede et lovkrav for offentlige kunder og vil være nemt at udbrede til også at gælde mellem private virksomheder.

Jakob Brandt

Adm. direktør i SMVdanmark

150 dage fra man leverer sine varer eller ydelser, til betalingen står på kontoen? Lyder det rimeligt? Absolut nej. Men det var det uhyrlige krav, SMVdanmarks medlem Thürmer Tools blev mødt med for få uger siden. Kunden, der er en meget stor virksomhed, forlangte 150 dages kredit i stedet for de 30 dage, som ellers havde været tilfældet i de fem år, de har lavet forretning sammen. Thürmer Tools sagde nej. Det ville blive for dyrt at skulle skaffe den likviditet i banken i stedet.

Dyb respekt for, at Thürmer satte hælene i, men det er desværre ikke alle, der kan det. Ofte er storkunden bare for vigtig for ens virksomhed, så man bøjer sig. Og det forstår jeg 100 pct.

SMVdanmark kæmper derfor for, at det bliver bestemt ved lov, at betalingsfristen maksimalt kan være 30 dage. 30 dage er allerede et lovkrav for offentlige kunder og vil være nemt at udbrede til også at gælde mellem private virksomheder. Det er ikke fair, at mindre leverandører skal acceptere at vente i månedsvis, når de har leveret varen hos en storkunde. Og typisk er det dyrere for små virksomheder at låne i banken, end det er for de store, så lange betalingsfrister er en mærkbar byrde for de små.

Men eksemplet med de 150 dage er et godt billede på, hvordan virksomheder over alt i Danmark lige nu arbejder intenst på at øge deres likviditet. Stram økonomi, tilbageholdende forbrugere og stigende rente gør de store virksomheder kreative, og det sætter de mindre leverandører under pres. Det er en meget bekymrende udvikling

Krav om kredit har vi mødt mange gange før, men det sker oftere og oftere nu. Over hver 5. SMVdanmark-medlem svarer i en analyse, at de oplever pres for en kredittid ud over de 30 dage. Så det er blevet ekstra vigtigt med ny lovgivning på området.

 Pas på du ikke kommer til at udsende spam-mails – det kan blive rigtigt dyrt!

Pas på du ikke kommer til at udsende spam-mails – det kan blive rigtigt dyrt!

Spam er den populære betegnelse for mails og lignende, som man ikke har bedt om. Der er næppe nogen,..

Menu

Undermenu

Væk med urimelige betalingsvilkår!