Ny analyse: Konkursniveauet slår nu finanskrisen

  • Alle typer
  • {{filter.name}} ({{filter.count}})

Der blev ikke fundet nogle resultater

Næsten alle brancher mærker, at flere virksomheder end nogensinde før drejer nøglen om og hænger et ”lukket”-skilt på døren. Hvad der startede som en mindre konkursbølge i byggeriet har spredt sig til langt flere brancher, så det nu også er bageren på hjørnet, den lokale restaurant og mange flere, der mærker den triste udvikling.

Det viser en konkurs-analyse fra SMVdanmark, der organiserer 18.000 små og mellemstore virksomheder

”Den buldrende energikrise slår pusten ud af virksomhederne, som ellers desperat har forsøgt at holde sig oven vande siden coronakrisen, da de fik frataget hele eller dele af deres omsætning. Det er især virksomheder, som har optaget coronagæld, som nu går konkurs, men det vi ser nu er, at konkursbølgen breder sig,” siger Lasse Lundqvist, konsulent i SMVdanmark.

Konkursniveauet i oktober måned ligger nu over finanskriseniveau og 268 virksomheder med beskæftigelse gik konkurs i oktober. Under finanskrisen var rekorden for oktober måned ”kun” 259 virksomheder. Det betyder også, at 1.442 personer – omregnet til fuldtid – har mistet jobbet.

”Jeg er i høj grad bekymret for erhvervslivet. Under finanskrisen gik der også lang tid, inden konkursniveauet normaliserede sig. Derfor tror jeg bestemt ikke, at vi har set det sidste til konkurser. Desværre. Konkurserne har det nemlig med at sprede sig som ringe i vandet,” siger Lasse Lundqvist.

En del af årsagen til de mange konkursramte virksomheder er, at mange virksomheder har været nødsaget til at optage coronagæld, og inden virksomhederne for alvor havde mulighed for at tjene det tabte ind, ramte en ny krise. Energikrisen koster virksomhederne dyrt og svækker befolkningens købelyst samtidig med, at forsyningskrisen har fået flere virksomhederne til at øge lagerbeholdningen. Det har nu sat gang i en rullende snebold af konkurser, som i fremtiden vil vokse sig større.

”Et enkelt politisk indgreb, der kunne hjælpe uden at koste ret meget, vil være at udskyde betalingen af den statslige corona-gæld. Pengene skal naturligvis betales, for det er lån, men giv virksomhederne en chance for at få pengene i kassen, så de rent faktisk kan betale. Alternativt risikerer vi, at de går konkurs inden, og så mister statskassen helt sikkert pengene,” siger Lasse Lundqvist.

Læs analysen her.

David Elmer

Kommunikationschef

mobil 53855370 Læs mere om David Elmer

Lasse Lundqvist

Konsulent

tlf +45 41 29 20 09 Læs mere om Lasse Lundqvist

Få masser af kontante fordele som medlem af SMVdanmark:

Se eller gense tidligere afholdte SMVdanmark-webinarer

Se eller gense tidligere afholdte SMVdanmark-webinarer

Vil du have gode råd om stresshåndtering? Og fik du set webinaret om virksomhedstestamenter eller de..

Spar 50% på dine eksportdokumenter

Spar 50% på dine eksportdokumenter

Som medlem af SMVdanmark sparer du 50% på prisen på dit carnet!

Tilbud & rabatter

Tilbud & rabatter

Som medlem af SMVdanmark har du adgang til en lang række fordele og rabatter. Klik dig ind på fordel..

Menu

Undermenu

Konkurstallet for oktober måned slår rekord med det højeste antal konkurser for måneden i statistikkens historie. Coronakrisen har presset mange virksomheder til det yderste, og den nuværende energikrise er derfor med til at give dødsstødet. SMVdanmark opfordrer til at udskyde tilbagebetalingen af statslige coronalån.