Den 25. maj 2018 trådte EU’s persondataforordning i kraft. Her kan du få inspiration til din egen virksomheds håndtering af persondata.
Læs mereErhvervslejeloven gælder for alle lejeaftaler om erhvervslokaler.
Læs mereHvordan må man som virksomhed markedsføre sig overfor sine kunder - både forbrugere og erhvervskunder? Hvad kan man tillade sig i forhold til sine konkurrenter? Hvordan er reglerne for SPAM og skjult reklame? Hvilke oplysninger er du som virksomhed forpligtet til at give dine kunder?
Læs mereHvis man indgår aftaler om køb og salg af genstande, gælder købelovens regler. Hvis aftalen derudover er indgået med en forbruger, gælder desuden nogle særlige regler, der skal beskytte forbrugeren.
Læs mereHvis en kunde ikke betaler forfaldne regninger, har den virksomhed, som har udstedt regningen, flere handlemuligheder.
Læs mereFormålet med konkurrenceloven er at fremme den frie konkurrence i samfundet. Det er Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens opgave at håndhæve konkurrenceloven.
Læs mereUndgå bøder, når du bruger din varebil til at transportere varer og materialer. Her kan du læse mere om reglerne for fartskrivere og registrering af din varebil til firmakørsel.
Læs mereNogle virksomhedstyper skal registrere de reelle ejere af virksomheden. Hvis ikke man gør det, risikerer man, at ens virksomhed sendes til tvangsopløsning.
Læs mereMan kan opnå enerettigheder til forskellige ting. Det kan være et patent, en brugsmodel, et varemærke eller et design. På denne side kan du læse mere om, hvad der skal til, for at man kan få eneret.
Læs mereForældelsesloven gælder i alle retsforhold.
Læs mereIndgår man aftale med en handelsagent eller eneforhandler, skal man være opmærksom på deres rettigheder, navnlig i tilfælde af en eventuel opsigelse af kontrakten.
Læs mereHvis du skal bringe et produkt på markedet i EU, kan det være et krav, at produktet er CE-mærket. Læs mere her om reglerne for CE-mækning.
Læs mereHvis føreren af din bil kører vanvittigt, skal politiet nu konfiskere den! Men hvordan stiller det egentlig dig som ejer af bilen, og hvad kan og skal du gøre for at undgå konfiskation?
Læs mereVi har tidligere bragt en artikel ud om vanvidsbilisme, herunder en tro- og loveerkæring samt aftalevilkår. Vi har i mellemtiden fået udarbejdet to forskellige allonger til ansættelseskontrakterne til de medarbejdere, der bruger én af virksomhedens biler.
Læs mere