Hvad betyder Brexit for din virksomhed?

Menu

Vi tilbyder

Efter indgåelse af Brexit-handelsaftalen 24. december 2020, vil en lang række danske virksomheder opleve store forandringer og udfordringer, når de handler med Storbritannien efter 1. januar 2021. Læs mere om, hvad det kan betyde for dig.

Nu er en ny handelsaftale en realitet

Den 31. januar 2020 blev Brexit en realitet da Storbritannien forlod EU, og man påbegyndte en overgangsperiode hvor alle EU’s regler forsat var gældende for såvel borgere som virksomheder. Denne overgangsaftale var gældende frem til udgangen af 2020.

Den 24. december 2020 lykkedes det EU og Storbritannien at forhandle en ny handelsaftale på plads - og denne aftale er trådt i kraft 1. januar 2021.

Såvel myndigheder som organisationer i Danmark er i gang med at analysere aftalen, og SMVdanmark vil løbende opdatere vores informationer i forhold til disse analyser.

Ophør af den frie bevægelighed for varer & tjenesteydelser

Ophør af den frie bevægelighed for varer

  • Der er ikke indført toldtariffer eller kvoter på handlen mellem Storbritannien og EU, hvilket i praksis betyder at der ikke skal betales told på varer, som bevæger sig mellem EU og Storbritannien
  • Den frie bevægelighed ophører altså i den forstand, at der skal toldbehandles, selvom der ikke skal betales told. Derfor kan der også stilles krav om dokumentation og redegørelse for oprindelseslandet m.v.
  • Storbritannien har nu mulighed for at indføre egne krav til produkter og man skal formelt overholde Storbrittaniens' krav for at kunne sælge varer i Storbritannien

Ophør af den frie bevægelighed for tjenesteydelser

  • Den frie bevægelighed ophører, hvilket medfører at det uomtvisteligt vil blive mere kompliceret  at levere tjenesteydelser i Storbritannien efter 1. januar 2021. Som udgangspunkt skal man søge om at kunne udføre en tjenesteydelse i Storbritannien fremover, og det er p.t uklart hvordan det i praksis bliver håndteret.
  • Enslydende regler gælder for tjenesteydelser som Storbritanniens' virksomheder leverer indenfor EU’s indre marked.
  • Det er i skrivende stund ikke klart, hvad der præcist vil blive krævet, men det er helt givet, at den fremtidige bevægelighed i høj grad bliver kompliceret i forhold til den forhenværende frie bevægelighed.

Ophør af den frie bevægelighed for personer

  • Den frie bevægelighed for personer ophører som udgangspunkt fuldstændig, med mulig undtagelse af visse særlige udstationeringer og kortvarige arbejdsophold .
  • I praksis betyder det, at der som udgangspunkt skal søges om tilladelse før medarbejdere fra EU kan udføre deres arbejde i Storbritannien.

Vi har samlet en række relevante links til yderligere informationer om, hvordan aftalen påvirker din virksomhed hvis du handler med Storbritannien.

EU-Kommisionens' "Light-version" af aftalen

Her præsenterer EU-Kommissionen essensen af aftalen på en let og overskuelig måde, suppleret med grafikker der giver et godt overblik.

EU-Kommissionens' handelsaftale af 24. december 2020

På EU-Kommissionens' hjemmeside kan du læse den fulde aftale.

Bliv klogere på Virksomhedsguiden

På Virksomhedsguiden orienterer de danske myndigheder om, hvordan din handel med varer og tjenesteydelser påvirkes af Brexit. Myndighederne opdaterer løbende siden med de nyeste facts.

Brexit information fra SKAT

SKAT har etableret en særlig en Brexit-side, hvor du kan læse om alt det du skal være opmærksom på, hvis du handler med Storbritannien fra den 1. januar 2021.

Har du behov for eksportdokumenter?

ATA-Carnet eller certifikat?

ATA-Carnet eller certifikat?

ATA-Carnet: SMVdanmark har bemyndigelse til at udstede ATA-Carneter, oprindelsescertifikater og påte..

Priser & Kontorer

Priser & Kontorer

Prisen på et ATA Carnet afhænger af værdien på de varer, der rejses med. SMVdanmark kan levere dine..

Få 50% rabat som medlem af SMVdanmark

Bestil online på Eksport.SMVdanmark.dk

Bestil online på Eksport.SMVdanmark.dk

På vores eksportportal kan du både bestille ATA-Carneter og oprindelsescertifikater - og hvis du ikk..

Ja tak, jeg vil gerne indmelde mit firma

Ja tak, jeg vil gerne indmelde mit firma

Udfyld og send din ansøgning i dag - som medlem får dit firma hurtigt adgang til rådgivning og konta..