Regnskab for ledere - forstå din årsrapport

For mange uden en formel uddannelse inden for økonomi, kan det være en udfordring at forstå en årsrapport. Men ikke efter dette kursus.

Bliv klog på, hvad din årsrapport og dit regnskab i virkeligheden fortæller om din virksomhed - og dens evne til at tjene penge

Som ejer eller leder af en virksomhed uden en formel uddannelse indenfor økonomi og regnskab kan det til tider være svært at navigere og orientere sig i den økonomiske verden og dens termer. Hvilke spørgsmål skal du stille for at for at kunne gennemskue årsrapporten? Hvor og hvordan finder du det mest centrale og væsentlige i årsrapporten?

Disse og mange andre spørgsmål besvarer vi på kurset, der har til formål at give dig den viden og de værktøjer, der skal til for, at du har det grundlæggende fundament for at forstå og analysere en årsrapport. Herved bliver du bedre til at orientere dig og agere i den økonomiske verden med dens mange begreber og terminologier. Kort sagt: Bliv i stand til at tale med om regnskaber på et rimeligt ledelsesniveau.

På kurset er der stort fokus på dialogen med deltagerne og på at få bragt eksempler fra hverdagen frem.

Vi fokuserer på værktøjer, benytter case-eksempler og laver øvelser for at få en bedre praktisk forståelse for de faktorer, der påvirker virksomheders økonomi og regnskaber.

  • Efter kurset modtager du en komplet oversigt over alle væsentlige begreber fra regnskabernes verden. Ifølge tidligere kursister en uundværlig oversigt, når det gælder om at fastholde de mange facts og termer fra undervisningen.

Bliv klogere på

Regnskabsregler og -principper med afsæt i Årsregnskabsloven
Regnskabets opbygning og indhold
Påtegninger og beretninger – hvordan læses de?
"Blinkende lygter" i regnskabet
Virksomheders værdi contra regnskabers tal, bl.a. børskurser
Stille relevante spørgsmål til regnskabets ”varme punkter”
Nyere begreber og tendenser, fx finansiel gearing og working capital
Forstå værdien af intellektuel kapital
Det hele giver pludselig mere mening! Og hold nu op det var alle pengene værd. For det første var det to fantastiske undervisere, der virkelig formår at lave en let og underholdende stemning, trods et "tørt" emne. For det andet, så formår de virkelig at undervise ud fra kursisternes egne problematikker, så det hele pludselig giver meget mere mening. Jeg er taget hjem med en helt anden indsigt i virksomhedens økonomi, og specielt en meget udvidet horisont omkring mulighederne med et regnskab. Stor ros til begge herfra.

Trine Borup

Salgschef og medlem af bestyrelsen, Bo-vent A/S

Værd at vide

Målgruppe for kurset

Primært ejere og ledende medarbejdere uden formel uddannelse inden for regnskab eller økonomi. Personer, der sidder i bestyrelser og andre besluttende organer, hvis opgave blandt andet er at tage stilling til regnskaber. Kurset er også relevant for ingeniører og jurister.

Varighed

2 dage eksternat - typisk kl. 9-16.

Steder og datoer

Kurset afholdes flere gange i løbet af året. Datoer fremgår på tilmeldingssiden.

Normalpris

Pris per deltager fra virksomheder uden SMVdanmark medlemskab:

kr. 6.960,-

SMV-pris

Pris per deltager fra virksomheder, der er medlem af SMVdanmark:

kr. 5.200-