Styr på økonomi og budgetter

Menu

Vi tilbyder

28. oktober 2019  
Har du styr på de grundlæggende principper for at styre virksomhedens økonomi - og at sikre budgetter, der holder? Ellers kan en dag på dette kursus være givet rigtig godt ud.

Bliv den, der ved, hvor virksomheden har tjent eller tabt penge

Et af de vigtigste interne styringsredskaber i en virksomhed er økonomistyringen, som blandt andet bruges til at følge op på budgetter og som pejlemærke for, hvordan det går virksomheden i forhold til de mål, den har sat sig.

Økonomistyringen har fokus rettet mod såvel fortid som fremtid. Hvor har virksomheden hidtil tjent eller tabt penge (så den kan fastholde og udbygge de gode sider og undgå graverende fejltagelser)? Hvordan tegner fremtiden sig økonomisk (planer, budgetter og budgetkontrol)? Det er af stor værdi i relation til fremtiden at kunne orientere sig om virksomhedens tendenser og udvikling.

Økonomistyring er naturligvis også meget forskellig fra virksomhed til virksomhed, ofte selv indenfor samme branche. Det er klart, at økonomistrukturen i en detailhandel er vidt forskellig fra en byggevirksomheds, der igen er forskellig fra en ordreproducerende virksomhedsstruktur – og så fremdeles.

Derfor skal økonomistyringen og dermed budgetterne tilrettelægges ud fra den enkelte virksomheds behov og rapporteringsniveau. Imidlertid er der en række generelle forhold, der gælder for al økonomistyring. De er grundlæggende for kursets indhold. Herudover vil der i et vist omfang være mulighed for at tilgodese individuelle behov og ønsker fra de virksomheder, som deltagerne repræsenterer.

Vores undervisere var enormt gode til at forstå vores behov og formidle den viden vi havde brug for - bedre end Google ;) De var også gode til at prioritere agendaen.

Stine Krog-Pedersen

H. Lundbeck A/S

Bliv klogere på

Økonomisk styring - beslutninger og faser i økonomistyringen
Budgetmodeller - totalbudget, procedure og kontrol
Resultatstyring: Væsentlige nøgletal
Full cost – ABC – Dækningsbidrag
Intern afregning og profitcenter
Eksempler på økonomirapportering - grafisk fremstilling
De nye tendenser i økonomistyring

Værd at vide

Målgruppe for kurset

Ledere og medarbejdere, der arbejder med budgetter og økonomistyring, herunder regnskabsforståelse og økonomi, uden at have en egentlig uddannelse inden for området.

Varighed

Dagkursus - typisk kl. 9-16.

Steder og datoer

Kurset afholdes løbende i København og Århus. Datoer fremgår på tilmeldingssiden.

Normalpris

Pris per deltager fra virksomheder uden SMVdanmark medlemskab:

kr. 3.960,-

SMV-pris

Pris per deltager fra virksomheder, der er medlem af SMVdanmark:

kr. 2.900,-