Menu

Vi arbejder for

11. november 2019  
Hvordan har du tænkt dig at finansiere din tilværelse som pensionist?

Det skal være attraktivt for selvstændige at spare op til pension

Det kan give rigtig god mening, at man sparer op til pension.

Men selvstændige har ikke nødvendigvis den luksus, at de kan reservere et fast beløb hver måned, som de kan indbetale til pensionen.

Ofte vælger selvstændige at investere i deres egen virksomhed frem for at spare op til pension. Alt for mange selvstændige er dog gennem årene blevet skuffede, når de har forsøgt at afstå deres virksomhed i en planlagt finansiering af alderdommen. Der er mange forhold, som kan gøre, at en ældre virksomhed ikke kan afhændes til den forventede pris eller går konkurs. Ejeren risikerer at få et mindre udbytte ved et salg, langt fra det forventede, og efterlades i en meget trang økonomisk situation.

Hvis man skal se fordelene ved en pensionsopsparing, så skal det først og fremmest gøres fleksibelt for den selvstændige, og der er brug for oplysning og rådgivning til selvstændige erhvervsdrivende omkring fordelene ved en pensionsopsparing. Det er vigtigt, at den selvstændige får set på, hvilke planer man har efter arbejdslivet.

Flere og flere selvstændige sparer faktisk op til pension frivilligt, og SMVdanmark støtter alle initiativer, der forbedrer incitamenterne til at spare op.

Derfor er vi bl.a. medstiftere af Pension for Selvstændige, som er en selvstændig ordning, der er skræddersyet til selvstændige, ledende medarbejdere og deres respektive familier. Du kan se mere om Pension for Selvstændige her.