Menu

Vi arbejder for

15. april 2019  
Der er behov for alle typer arbejdskraft i SMV'erne. Derfor arbejder SMVdanmark for at få flere højtuddannede til at se mod de små og mellemstore virksomheder for beskæftigelse.

Traditionelt forbinder vi små og mellemstore virksomheder med faglært arbejdskraft, men SMV'erne har også et godt øje til de højtuddannede, der kan bidrage med andre og nye kompetencer. Derfor har SMVdanmark et godt og tæt samarbejde med en lang række organisationer, der har med højtuddannede at gøre.

Politisk arbejder SMVdanmark for at give SMV'erne bedre muligheder for at prøveansætte medarbejdere med videregående uddannelser.

En medarbejder med en videregående uddannelse er et godt bud, når der er brug for at tænke virksomhedens processer og produkter på nye måder. Den højtuddannede medarbejder bidrager typisk med en anden tilgang til virksomheden, så "plejer" kan begraves.

SMVdanmark samarbejder med DJØF, Akademikerkampagnen og AKA (Akademikernes A-kasse). Samarbejdet skal føre til, at flere SMV'er får øjnene op for potentialet i at ansætte højtuddannede med andre kompetencer end dem, der er i virksomheden i forvejen.

Samarbejdet med de højtuddannedes organisationer skal også føre til, at flere højtuddannede ser de små og mellemstore virksomheder som en del af deres arbejdsmarked.