Vigtig vejledning - om erhvervsuddannelserne

Alle skal vide, hvad en erhvervsuddannelse er - og hvad man kan med den.

SMVdanmark arbejder for, at folkeskolen og vejledningen skal udfordre alle folkeskoleelever på deres valg af ungdomsuddannelse, så flere får øjnene op for, at en erhvervsuddannelse både giver adgang til videregående uddannelser og arbejdsmarkedet.

Vi arbejder også for en lovændring, så Studievalg Danmark får lov til at vejlede elever på de gymnasiale uddannelser om erhvervsuddannelserne.

Vejledning om erhvervsuddannelserne - til folkeskoleelever, til gymnasieelever og til unge voksne uden job eller uddannelse. Alle skal kende mulighederne.

SMVdanmark arbejder også for, at eleverne i folkeskolen skal have vejledning om, at en erhvervsuddannelse også giver adgang til videregående uddannelser. I dag fokuserer vejledningen i folkeskolen på valg af ungdomsuddannelse.

For mange unge – og deres forældre – er det vigtigt at vide, om og hvordan man kan læse videre med et svendebrev. Derfor skal vejledningen i folkeskolen række videre end vejledning om ungdomsuddannelserne.

Det samme gælder studievejledningen på de gymnasiale uddannelser:

En erhvervsuddannelse er også for voksne
Studenter kan også gå i lære
Derfor arbejder SMVdanmark for, at det skal være lovligt og helt naturligt, at gymnasieelever vejledes om erhvervsuddannelserne